ĐOKOVIĆA 20 NEDELJA DELI DO POTPUNE DOMINACIJE: Federerov rekord je odavno OBOREN, sada ima NOVI CILJ!
Foto: Profimedia

ZA ISTORIJU

ĐOKOVIĆA 20 NEDELJA DELI DO POTPUNE DOMINACIJE: Federerov rekord je odavno OBOREN, sada ima NOVI CILJ!

Novak apsolutno vlada teniskim svetom

Objavljeno: 08:53h

Poslednja nedelja u 2021. godini, još jedna u kojoj na teniskom tronu sedi Novak Đoković.

Bez konkurencije najbolji teniser u prethodnoj sezoni će u 2022. ući kao prvi reket sveta, a koliko će se na zadržati na prvoj poziciji zavisiće u velikoj meri od toga da li će igrati na predstojećem Australijan openu. Novak je odustao od ATP kupa u Sidneju, ali je njegov nastup u Melburnu još pod znakom pitanja.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Uglavnom, Đoković je danas počeo 353. nedelju na mestu teniskog kralja i to je sada već 43 sedmice duže od prethodnog rekordera Rodžera Federera. Na današnji dan srpski as je tačno 301 dan duže gospodar svetskog tenisa nego što je to bio Švajcarac. Vrlo je realno da će ga Novak obići za „ceo krug“, odnosno, celu jednu godinu.

Čak i ako ne ode u Melburn, Đoković je obezbedio matematički da na tronu sedi 357 nedelja. Posle toga će mu nedostajati još 20 sedmica da stigne rekord koji drži Štefi Graf u ženskoj konkurenciji, što je jedan od rezultata koji se sada nameće Novaku kao novi izazov, pošto je pravih, velikih ostalo vrlo malo.

S obzirom na to da je teniska sezona završena, makar za 100 najboljih, nije bilo nikakvih promena na ATP listi, pa iza Đokovića slede Medvedev, Zverev, Cicipas, Rubljov, Nadal, Beretini, Rud, Hurkač i Siner u prvih 10.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.