NOVAK SERBINATOR, ZLATAN ZVER, TOM STRAŠNI... Sport je u "ERI SUPER MATORACA" - i Đokovića su svrstali tu! (VIDEO)
Đoković, Brejdi i Ibrahimović, Foto: EPA/Paul Buck, Profimedia

nedodirljivi

NOVAK SERBINATOR, ZLATAN ZVER, TOM STRAŠNI... Sport je u "ERI SUPER MATORACA" - i Đokovića su svrstali tu! (VIDEO)

Nema šta, i pored većih fizičkih napora nego ranije, i nauka radi svoje, ali i uslovi za vrhunske sportiste su besprekorni, pa njihove vladavine traju sve duže, a rekordi padaju svakog dana

Objavljeno: 23:20h

Francuski list L'Ekip je skrenuo pažnju na fenomen koji je sve prisutniji u svetu sporta - iako je svuda sve više takmičenja, mečeva, borbi, trka, sportisti sve duže "traju" ali ne tek tako, već uspevaju da se održe dugo u vrhu ili čak dominiraju.

Tako su se pozabavili vrhunskim asovima koji u svojim tridesetim, a neki bogami u četrdesetim godinama života, odolevaju nalerima mladih snaga.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: EPA/Ian Langsdon/EPA/Julien De Rosa/EPA/Dave Hunt

Naravno, dosta primera su imali u tenisu u kom je prošle sezone dominirao Novak Đoković (34), ali se još ne daju ni Rafael Nadal (35) i Rodžer Federer (40) mada su Srbinu u godini za nama veći rivali bili Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

Pritom su svakom od ovih velikana dali nadimak: Novak je "Serbinator", Rafa "Bik sa Manakora", a Rodžer "Maestro". Primećujemo da se samo Noletov nije primio globalno...

Pomenuta je i Serena "Smeš Mama" Vilijams (40) mada ona već godinama unazad ne uspeva da stigne rekord Margaret Kort po broju osvojenih grend slemova (24).

Iz sveta fudbala tu su Zlatan "Zver" Ibrahimović (40), Lionel "Atomska buva" Mesi (35) i Kristijano "CR7" Ronaldo (36).

Lebron "Izabrani" Džejms (37) je uzet kao primer iz sveta košarke, a možda najimpresivniji je Tom "Strašni" Brejdi (44) koji je prošle sezone osvojio Superbol u NFL-u, a i ove igra kao mladić.

Tom Brejdi
foto: EPA/Tannen Maury

Nema šta, i pored većih fizičkih napora nego ranije, i nauka radi svoje, ali i uslovi za vrhunske sportiste su besprekorni, pa njihove vladavine traju sve duže, a rekordi padaju svakog dana...

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.