NOVAK GOVORIO O PREDSTOJEĆEM DUELU PROTIV KAZAHSTANA: Smatra da je to ekipa koja je verovatno najviše potcenjena
Foto: TSS/Neda Miletić

izjava pred meč

NOVAK GOVORIO O PREDSTOJEĆEM DUELU PROTIV KAZAHSTANA: Smatra da je to ekipa koja je verovatno najviše potcenjena

Najbolji teniser sveta izrazio je nadu da će srpski tim imati podršku navijača

Objavljeno: 22:50h

Teniseri Srbije igraju u sredu u Madridu protiv Kazahstana, u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je ekipa zahvalna na prilici da igra u četvrtfinalu Dejvis kupa, da je motivisana i da se nada pobedi protiv Kazahstana u predstojećem duelu.

- Jučerašnji dan je bio napet i neizvestan, nismo znali do poslednjeg trenutka, do jedan ujutro, da li ćemo dolaziti u Madrid ili ne. Stvari su se malo zakomplikovale, imali smo težak dubl protiv Nemaca, nažalost izgubili smo taj-brejk trećeg seta. Ali, opet, ima boga i zahvalni smo na još jednoj prilici što smo ovde i igramo četvrtfinale sa Kazahstanom - rekao je Novak Đoković.

Govoreći o Kazahstanu, Đoković je rekao da je to ekipa koja je verovatno najviše potcenjena u Dejvis kupu.

- Oni su pobedili u svojoj grupi. Imaju Bublika koji je izuzetno nezgodan igrač, mnogo snažan servis, igra vrlo riskantan tenis i može da bude izezetno opasan na ovoj podlozi u ovim uslovima. Gledao sam ga nekoliko mečeva imao je visok nivo igre. On neće imati šta da izgubi, ići će na pobedu protiv mene. Kukuškin je vetaran koji je igrao i pobeđivao mnogo važnih mečeva za reprezentaciju. Ima dosta iskusva - naveo je Đoković.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Prvi teniser sveta dodao je da je srpski tim podmlađen, ali da ima petoricu igrača i da mogu da se prave kombinacije.

- Ukoliko dođe do dubla, on je jako bitan, danas smo se malo uigravali, pokušavali da treniramo određene situacije sa kojima ćemo se susreti na terenu i pokušati da to bolje uradimo nego što smo protiv Nemaca, ukoliko igramo Nikola i ja. Imamo pet igrača u timu, razne kombinacije, nadamo se najboljem i radujemo se što ćemo igrati pred publikom - istakao je Đoković.

On je rekao da je tokom mečeva u Insbruku bila sablasna atmosfera jer su se mečevi igrali bez publike i izrazio nadu da će srpski tim imati podršku navijača.

- Uslovi su odlični. Dobra je energija je u ekipi, svi smo motivisani i nadamo se najboljem - rekao je Đoković.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.