SERENA ISKOPALA STARE RANE! Otvorila dušu o unutrašnjoj borbi, rasnom vređanju, optužbama, anksioznošću!
Foto: Profimedia

nije joj bilo lako

SERENA ISKOPALA STARE RANE! Otvorila dušu o unutrašnjoj borbi, rasnom vređanju, optužbama, anksioznošću!

Rane ostaju zauvek zapisane, bez obzira na rasnu, versku ili bilo koju pripadnost...

Objavljeno:

Legendarna Serena Vilijams podelila je svoje traumatično iskustvo, koje je i dan danas mori. Svet je saznao za njene rane, u jednoj od priča koje će se naći u filmu "Kralj Ričard" koji producira sa sestrom Venus, a koji govori o njihovom ocu.

Serena je evocirala uspomene na traumatičan period tokom učešća na turniru Indijan Vels 2001, na kojem je Ruskinja Elena Dementijeva optužila njenog oca da namerno "manipuliše" mečevima svojih ćerki. Tada 19-godišnja Serena i 20-godišnja Venus posebno su postale mete kritika kada su otkazale svoj međusobni polufinalni meč, prijavivši da se Venus povredila.

Kada su potom Venus i Ričard Vilijams došli na Serenino finale protiv Kim Klajsters, publika je počela da im zviždi, a dobacivanja su trajala i tokom finala, pa i nakon pobede Amerikanke, kada je otišla do svog boksa da zagrli sestru i oca.

Ričard Vilijams, Serena Vilijams, Venus Vilijams
foto: EPA/Gerry Penny

Nakon svega što je doživela na Indijan Velsu, Serena je odbijala da se tamo pojavi do 2015. i o tome je progovorila ove nedelje u jednom intervjuu.

- Čak i kada je prošlo 14 godina, i dalje je bilo traumatično. Pričamo o post-traumatskom stresu i anksioznosti. Sećam se da sam sedela u kupatilu i razmišljala: "Stani, neću da se vratim, ne mislim da bi to trebalo da uradim. Šta ako opet počnu da mi zvižde? Bilo je to zaista teško za mene", priznala je Amerikanka.

Njen otac je prijavio da je Serena bila vređana na rasnoj osnovi, a teniserka priznaje da nikad to neće zaboraviti.

- Bilo je veoma teško. Nikad neću zaboraviti vožnju nazad sa turnira. I sestra Jetunde je bila tu i pamtim da smo samo ušli u kola i da sam samo vikala. Bili smo na benzinskoj pumpi i nije bilo slavlja. Pamtim da sam samo plakala, plakala i plakala - rekla je Serena o jednoj od najbolnijih epizoda u karijeri.

Espreso/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.