ZVEREV OPTIMISTA I PORED PORAZA: Još sam u igri, imam šansu da osvojim turnir
Foto: Profimedia

i DALJE JE SAMOUVEREN

ZVEREV OPTIMISTA I PORED PORAZA: Još sam u igri, imam šansu da osvojim turnir

Medvedev je posle velike borbe savladao nemačkog tenisera sa 6:3, 6:7 (3), 7:6 (6).

Objavljeno: 00:57h

Aleksander Zverev je poražen od Danila Medvedeva, ali i dalje ima šanse za plasman u polufinale ATP Finala u Torinu. Medvedev je posle velike borbe slavio sa 6:3, 6:7 (3), 7:6 (6).

Bio je to uzbudljiv meč u kojem se pobednik nije znao do samog kraja, a Zverev kaže da ne sme da bude previše razočaran.

- Mislim da je meč bio dobar. Obojica smo igrali prilično dobro. Servirali smo izuzetno dobro, od tog prvog servis gema, mislim da nije bilo brejka u meču. Podloga je vrlo brza, loptice takođe, za takve uslove bilo je zaista sjajno.

On je dodao da je sve još otvoreno i da će poslednje kolo u grupi sve odlučiti.

- U redu sam, da budem iskren, mislim da i Danil i ja imamo veoma dobre šanse da se kvalifikujemo. Ovde nije kao na ostalim turnirima. Još sam u igri, imam šansu da osvojim turnir. Mislim samo o tome. Naravno da želim da pobedim, nema sumnje. Izgubio sam set odluke u taj-brejku sa 8-6. Ipak, turnir nije još gotov za mene", dodao je Zverev, koji je dodao i da je nervoza kod igrača normalna za turnire ovakvog značaja.

Aleksander Zverev
foto: Profimedia

Na opasku da bi i Janik Siner, koji je uskočio umesto povređenog Matea Beretinija, mogao da se kvalifikuje, Zverev se zbunio.

- Prvi put to čujem. Tek sam izašao sa terena. Bio sam u svlačionici i na tuširanju i došao pravo ovde pred novinare. Prvi put to čujem. Kakva su pravila? Siner ne može da se kvalifikuje? - pitao je Saša.

Kad su mu objasnili da može, dodao je sledeće.

- Mislio sam da morate da igrate sva tri meča da biste se kvalifikovali. Je li to pravilo? Mislim da je tako. Ne znam. Može? U redu. Dakle još može da se kvalifikuje. Ako ja pobedim Hurkača, veoma sam u dobroj poziciji, jer sam dobio u dva seta. Izgubio sam u tri. Spreman sam za četvrtak i meč sa Hubijem, mislim da će to biti meč odluke. Veoma sam uzbuđen, radujem se tome, mislim da je sve još u mojim rukama - zaključio je Zverev uz konstataciju da se nada da će se Beretini uskoro oporaviti i imati priliku da igra na ATP Finalu sledeće godine.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.