STEGNUT POČETAK, FANTASTIČAN ZAVRŠETAK: Đoković dodao gas u drugom setu za prvu pobedu u Torinu (FOTO)
Foto: Profimedia

muke samo u prvom setu

STEGNUT POČETAK, FANTASTIČAN ZAVRŠETAK: Đoković dodao gas u drugom setu za prvu pobedu u Torinu (FOTO)

Kompletan tok meča možete pratiti na našem portalu

Objavljeno: 17:08h

Novak Đoković pobedio je Kaspera Ruda sa 2:0 (7:6, 6:2), u meču prvog kola Zelene grupe na završnom turniru u Torinu.

Đoković je osmog tenisera sveta savladao za sat i 33 minuta igre.

Već na samom početku Rud je došao do brejka, koji je uspeo da sačuva do šestog gema. Srpski teniser je zatim u 10. gemu imao dve set lopte na servis protivnika, ali je prvi deo igre otišao u taj-brejk.

Đoković je poveo sa 2:0, da bi Rud preokrenuo i došao do prednosti od 3:4. Srpski igrač zatim osvaja četiri uzastopna poena i dolazi do prednosti u setovima.

Za dobijanje drugog seta Đokoviću su bila potrebna dva brejka, jedan u uvodnom i drugi u petom gemu.

Srpski igrač je završni turnir do sada osvajao pet puta, a do poslednje titule je došao 2015. godine. U drugom meču ove grupe večeras igraju četvrti i peti teniser sveta Grk Stefanos Cicipas i Rus Andrej Rubljov.

DRUGI SET:

6:2 - KRAJ MEČA!!!!!!!!! Novak Đoković ostvario je prvu pobedu na turniru u Torinu pošto je savladao Kaspera Ruda sa 2:0 u setovima.

5:2 - Rud je uspeo da osvoji gem tako da će Novak Đoković morati da servisa za trijumf u meču.

5:1 - Đoković lako i ubedljivo osvaja još jedan gem i stiže na gem od pobede.

4:1 - BREEEEEEEEEJK!!!!!!!! Pritiska ponovo Đoković i stiže do nove brejk prilike koju koristi i odlazi na dva brejka prednosti u drugom setu.

3:1 - Nove lopte itekako su pomogle Đokoviću da bez izgubljenog poena stigne do novog gema.

2:1 - Rud osvaja svoj prvi gem u drugom setu.

2:0 - Đoković overava prednost brejka.

1:0 - BREEEEEEEEEEEJK!!!!!!! Ovaj deo igre počeo je servisom Ruda, a Đoković je odmah izvršio pritisak na njegov servis i stigao do prve brejk prilike 30:40 koju je iskoristio i stigao do prednosti.

PRVI SET:

TAJ-BREJK - 7:6 - Novak prvi pravi mini brejk i stiže na startu do prednosti 2:0. Norvežanin odmah uzvraća i izjednačuje na 2:2. I dalje nema novog mini brejka 3:3. Prelepim forhend udarcem Novak dolazi do 4:4. Greši Rud, Novak dolazi do nove dve vezane set lopte 6:4. Iskoristio je najbolji teniser sveta šansu i uspeo da osvoji prvi set.

6:6 - Kasper Rud se ne predaje, ovaja gem tako da pobednika prvog seta odlučuje taj-brejk.

6:5 - Novak je obezbedio igranje taj-brejka, a Rud će u narednom gemu posle pauze ponovo morati da servira za ostanak u prvom delu igre.

5:5 - Najduži poen do sada na meču pripao je Đokoviću 15:30. Gem se igra na razliku, a Novak je stigao do prve set lopte koju nije uspeo da iskoristi. Sjajnom defanzivom najbolji teniser sveta stiže do druge set lopte. Norvežanin je izuzetnuim pasing šotom uspeo i ovu set priliku da anulira. Sa dva asa nekako je norveški teniser uspeo da izvuce ovaj gem i stigne do novog izjednačenja u gemovima.

5:4 - Đoković stiže na korak od osvajanja prvog seta.

4:4 - Sa tri as udarca u gemu, Rud dolazi do novog izjednačenja.

4:3 - Samo 64 sekunde bile su potrebne Đokoviću da osvoji gem zahvaljujući kojem stiže prvi put do prednosti u ovom meču.

Novak Đoković
foto: Profimedia

3:3 - BREEEEEEEEEJK!!!!!!!!! Prve brejk prilike za Đokovića 15:40. Rud je napravio duplu grešku koja omogućava Novaku da uzvrati udarac i oduzme servis rivalu

2:3 - Đoković je uspeo da osvoji novi gem i smanji prednost rivala.

1:3 - Rud dosta pažnje posvećuje brzini servisa koji ga za sada ne izdaje.

1:2 - Novak stiže do svog prvog gema u meču i to bez izgubljenog poena.

0:2 - Uspreva da overi brejk prednosti Rud ikako je Novak u ovom gemu uspeo da osvoji dva poena.

0:1 - BREEEEEEEEEJK!!!!!!!!!! Susret je počeo servisom najboljeg tenisera sveta koji je stigao do prvog poena, a zatim je odigran dugačak poen koji je Novak osvojio na mreži za 30:0. Ipak naredna tri poena osvaja Rud i stiže do brejk prilike koju koristi i dolazi do prednosti u meču.

14:07 - U toku je zagravanje pre početka susreta.

14:05 - Igrači su izašli na teren. Meč će početi servisom Novaka Đokovića.

- Vesti dana u Srbiji, a i na Balkanu je plasman Srbije na Mundijal, a Novak Đoković je umeo da proslavi plasman "Orlova" na Mundijal. Kliknite OVDE da vidite na koji način!

- Dok očekujemo meč u Torinu, u našoj prestonici se okupila Dejvis kup reprezentacija Srbije, koja će se pripremati za finalni turnir "Svetske grupe Dejvis kupa"!

- Reč je o susretu prvog kola u "Zelenoj grupi" između petostrukog šampiona Novaka Đokovića i debitanta na turniru Kaspera Ruda.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.