ĐOKOVIĆ: Ibra SIMBOL balkanskog mentaliteta!
Foto: Profimedia

pred turnir u torinu

ĐOKOVIĆ: Ibra SIMBOL balkanskog mentaliteta!

Najbolji teniser sveta dao je zanimljiv intervju za Gazetu delo sport u kojem se prvo osvrnuo na poraz na Olimpijskim igrama u Tokiju kada je ostao bez medalje.

Objavljeno: 11:27h

Novaka Đokovića očekuje finalni ATP turnir u Torinu gde je u ovom trenutku najveći favorit za osvajanje titule.

- Poraz doživljavam ne samo kao razočaravajuću emociju trenutka, već i kao priliku za mentalni rast i jačanje karaktera da se izvučem iz teške situacije kao čovek i bolji igrač nego što sam bio. Svakako je to bio težak posao za mene. Um ima važnost kakvu imaju fizički i tehnički aspekti igre. Morate biti u stanju da razumete kako da upravljate negativnom energijom na najproduktivniji način - smatra Novak.

U Torinu nije bio decenijama.

- Ovo je prilika da se vratim u grad u kojem sam bio samo jednom, sa 15 godina, da igram juniorski turnir. Pokušaću da uživam što je moguće više. Srećan sam što se igra u Italiji, gde uvek nađem veliku strast prema sportu i imam veoma poseban odnos sa navijačima. Naravno, mogao bih da kažem da sam imao velike uspehe u Londonu u poslednjih 11 godina, ali je odlično za promociju našeg sporta što finale može da se igra u još jednoj zemlji koja voli tenis.

Zlatan Ibrahimović, Novak Đoković
foto: Profimedia

Osvrnuo se i na Zlatana Ibrahimovića koji je veliki navijač Đokovića kojeg je nekoliko puta bodrio i sa tribina.

- Sviđa mi se njegova filozofija, što sam stariji, to se osećam mlađe. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage da nikada ne odustanemo i potpunog samopouzdanja. U tome se veoma prepoznajem u njemu: ima mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren ulazi sa svešću o svojim kvalitetima koji proizlaze iz njegove radne etike - kazao je Novak.

Espreso/Sportske.net


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.