DIREKTOR MASTERSA U PARIZU ODUŠEVLJEN ŠPANSKIM TENISEROM: Čini se da na svakom novom turniru uči sve više!
Foto: Profimedia

NJEGOVO MIŠLJENJE

DIREKTOR MASTERSA U PARIZU ODUŠEVLJEN ŠPANSKIM TENISEROM: Čini se da na svakom novom turniru uči sve više!

Pobeda nad Janikom Sinerom od 7:6 (1), 7:5, zaintrigirala je mnoge, a Forže je otkrio na koga ga Alkaras podseća po stilu igre

Objavljeno:

Gi Forže, direktor Mastersa u Parizu, oduševljen je igrama mladog španskog tenisera Karlosa Alkarasa.

Njega kasnije očekuje duel osmine finala protiv Uga Gastona iz Francuske i Španac je jedan od onih o kojima se mnogo govori u poslednje vreme.

Pobeda nad Janikom Sinerom od 7:6 (1), 7:5, zaintrigirala je mnoge, a Forže je otkrio na koga ga Alkaras podseća po stilu igre.

- Čini se da na svakom novom turniru uči sve više i postaje jači. Po mnogo čemu me podseća na Nadala, Matsa Vilandera, Majkla Čenga... Mlad je i tek će steći iskustvo, ali ima snažnu volju da dobije svaki poen. Već sad deluje vrlo snažno - kaže Forže.

On ge je prvo gledao u kvalifikacijama na Mastersu u Parizu.

- Prva stvar koja me je impresionirala bila je buka koja prati njegovo udaranje loptice. Pomislio sam, bože, to je vrlo glasno! Video sam odmah tu elastičnost, ratobornost. Pokušavao je da uzme svaki poen. Delovalo je kao da mu od svakog poena zavisi život. Oduzima vam dah kada ga gledate. Ne bi me iznenadilo da ga uskoro gledam kako pobeđuje recimo Cicipasa. Deluje kao vrlo interesantan igrač - zaključio je Forže.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.