ANA IVANOVIĆ BLIZU TENISKE KUĆE SLAVNIH: Navijači izglasali Srpkinju i 2 koleginice, španske legende "IZVISILE"!
Foto: Profimedia

veliko priznanje

ANA IVANOVIĆ BLIZU TENISKE KUĆE SLAVNIH: Navijači izglasali Srpkinju i 2 koleginice, španske legende "IZVISILE"!

Treba napomenuti da ovo ne znači i izvestan prijem u teniski Panteon jer tek treba da se obavi drugi deo glasanja, odnosno da se izjasne novinari, istoričari i aktivni članovi Kuće slavnih

Objavljeno: 16:00h

Bivša srpska teniserka Ana Ivanović izabrana je od strane navijača u tenisku Kuću slavnih u klasi 2022. godina.

Treba napomenuti da ovo ne znači i izvestan prijem u teniski Panteon jer tek treba da se obavi drugi deo glasanja, odnosno da se izjasne novinari, istoričari i aktivni članovi Kuće slavnih.

Ivanovićeva je bila jedna od šest kandidata za koju su navijači mogli da glasaju. Srpkinja je na kraju zauzela treće mesto, iza Kare Blek, petostruke grend slem šampionke u dublu iz Zimbabvea, i Flavije Penete, poznate Italijanke koja je u singlu osvojila Ju Es open, a u dublu Australijan open.

Blek je dobila tri bonus poena pred završno glasanje, Peneta dva, a Ivanović jedan.

Među šest nominovanih su i španski osvjaači Rolan Garosa i bivši brojevi 1, Karlos Moja i Huan Karlos Ferero, kao i šestostruka grend slem šampionka u dublu, Amerikanka Lisa Rejmond.

Ana Ivanović (33) je nekadašnja prva teniserka sveta, a u top 5 na svetu provela je 91 sedmicu. Osvajačica je Rolan Garosa 2008. godine, kada je u finalu savladala Dinaru Safinu.

Došla je do finala takođe u Parizu 2007. godine (poraz od Žistin Enan) i u Melburnu 2008. godine (poraz od Marije Šarapove).

Ana Ivanović
foto: EPA/Tannen Maury

Osvojila je ukupno 15 WTA titula, a sa Srbijom je stigla do finala FED kupa 2012. U karijeri je od turnira zaradili 15,5 miliona dolara. Povukla se na kraju 2016. godine.

Navijači su od 15. do 31. oktobra mogli da glasaju za šest kandidata, a troje njih sa najvećim brojem glasova je izabrano.

Ceremonija prijema je zakazana za 16. jul naredne godine u Njuportu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.