ZAVRŠENI TENISKI TURNIRI U BEČU I SANKT PETRBURGU: Zverev i Čilić zasluženo nose kući nove trofeje (FOTO)
Foto: Profimedia

SVI SADA KREĆU U PARIZ

ZAVRŠENI TENISKI TURNIRI U BEČU I SANKT PETRBURGU: Zverev i Čilić zasluženo nose kući nove trofeje (FOTO)

Nemac je u finalu u glavnom gradu Austrije pobedio Amerikanca Frensisa Tijafoa, dok je hrvatski teniser u ruskom gradu bio bolji od Tejlora Frica

Objavljeno: 18:17h

Nemački teniser Aleksandar Zverev osvojio je turnir u Beču, nakon što je u dva seta pobedio Amerikanca Frensisa Tijafoa 7:5, 6:4. Zverev je do pobede došao nakon sat i 36 minuta igre.

U prvom setu Nemac je u dvanaestom gemu uspeo da napravi odlučujući brejk, dok je u drugom uspeo jednom da oduzme servis Amerikancu u desetom gemu, što mu je bilo dovoljno da osvoji set i meč. Ovo je 18. titula za Nemca u karijeri, a peta ove sezone.

Hrvatski teniser Marin Čilić osvojio je turnir u Sankt Peterburgu pošto je savladao Amerikanca Tejlora Frica sa 7:6, 4:6, 6:4. Čilić je do svoje 20. titule u karijeri došao pobedivši 28. tenisera sveta za dva sata i 25 minuta.

U prvom setu Čilić je do brejka došao u šestom gemu, ali u devetom gemu nije uspeo da iskoristi prvu set loptu, i do izjednačenja je došao Fric. Set je zatim otišao u taj-brejk, koji je dobio hrvatski igrač sa 7:3.

Marin Čilić
foto: Profimedia

Tokom drugog seta viđeno je pet brejkova, u dva navrata je prednost imao Čilić (1:0 i 3:2), ali je Amerikanac odmah vraćao brejk, i u 10. gemu je uspeo da dođe do ključne prednosti.

Fric je u trećem setu imao prednost 3:1, ali je Čilić uspeo da preokrene, i tako došao do svoje druge titule u Sankt Peterburgu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.