Beker: NOVAK JE VEOMA EMOTIVNO UZDRMAN!
Foto: EPA/Andy Rain

ocena bivšeg trenera

Beker: NOVAK JE VEOMA EMOTIVNO UZDRMAN!

Nemac veruje da u će Novak igrati u Australiji

Objavljeno:

Boris Beker, koji je od 2013. do 2016. bio i trener najboljeg tenisera sveta, smatra da napadi kojima je Đoković izložen u medijima u poslednje vreme, nisu nimalo primereni.

- Ja sam prvi koji razume šta znači stresna situacija sa medijima. Imam takav slučaj do današnjeg dana - rekao je Beker u Eurosportovom podkastu "Žuta loptica".

Novaka nije bilo na terenu još od finala US Opena u kom je ispustio priliku da osttvari kalendarski grend slem.

Beker smatra da je to jako uticalo na Novakove emocije i da ga je na neko vreme udaljilo od terena, kako bi se pregrupisao.

- Novak shvata kakvu šansu je propustio u finalu Us Opena. Da je pobedio, prestigao bi Federera i Nadala sa 21 grend slem titulom. Za njega je to bio veliki emotivni problem, to što se nije dogodilo ono što je želeo - dodao je Boris.

Đoković je najavio da će igrati uskoro na Mastersu u Parizu, a gledaćemo ga i u Dejvis kupu.

- Nadam se da će uskoro igrati. Mislim da će sve biti mnogo jasnije kada se vrati poslu i počne da igra opet na turnirima. Čini se da je sada veoma emotivno uzdrman svim tim napadima - dodao je Nemac.

On ima i savet za broja jedan i podvlači da bi Đoković trebalo da ima na umu kako je publika u njujorku reagovala posle tog poraza od Medvedeva.

- Ovacije koje je dobio u tom finalu bile su dobar znak za njega, trebalo bi svima da bude jasno da je na putu da ga mnogi zavole u finišu karijere. Poštovanje prema njegovoj igri uvek je bilo prisutno, ali sada su mnogi i emotivno stali uz njega - zaključio je Beker.

(Espreso/b 92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.