MAREJ ŽALI ŠTO NIJE MALO MLAĐI: Mogao sam da osvojim više trofeja da nije bilo Novaka, Rodžera i Rafe
Foto: Profimedia

ISKRENO

MAREJ ŽALI ŠTO NIJE MALO MLAĐI: Mogao sam da osvojim više trofeja da nije bilo Novaka, Rodžera i Rafe

Nekada najbolji teniser sveta dao je svoje mišljenje o tome kakva je budućnost tenisa

Objavljeno: 08:09h

Kakva je budućnost tenisa i hoće li neko iz nove generacije moći da drži pažnju navijačima kao što to čine sadašnje zvezde pitanja su koja se sve češće postavljaju brojnim teniserima.

O ovoj kao i o brojnim drugim temama govorio je nekada najbolji igrač planete Endi Marej koji smatra da niko iz nove generacije igrača neće moći da dođe do 20 grend slem titula.

- Ima nekoliko igrača koji mogu da pretenduju na vrh. Videćemo u narednih pet ili 10 godina ko će biti u prednosti, ali smatram da niko od njih neće moći da dođe do 20 grend slem titula kao što su ova tri čudovišta uspela - izjavio je Endi.

Njegov favorit od nove generacije je Danil Medvedev, a od ostalih igrača Marej smatra da Cicipas nije loš.

- Medvedev je osvojio US open i imao je dobre rezultate na tvrdoj podlozi pre toga. Rekao bih da je njegova igra kompletnija od ostalih, ali je šljaka problem. Cicipas nije loš, mada je tu i još nekoliko momaka. Na travi je još teže, posebno ako su loptice sporije. To je podloga za specijaliste, a takvih nema mnogo. Čak su se i Danil i Stefanos mučili na travi.

Marej je u Beču uspeo da dođe do prve pobede protiv nekog igrača iz najboljih 10 ove sezone pošto je savladao Huberta Hurkača. To pokazuje njegovu veliku želju i borbenost za povratak.

Endi Marej
foto: Profimedia

- Da li žalim što sam rođen u istoj eri kao Novak, Rodžer i Rafa? Pitanje je veoma teško. S jedne strane da, jer smatram da sam mogao da osvojim više trofeja da oni nisu bili tu i da sam recimo pet-šest godina mlađi. Imao bih više šansi svakako. Sa druge strane, imao sam šansu da igram protiv najboljih igrača svih vremena i da ih izazovem na najvećim turnirima.

Na kraju je pojasnio i na šta tačno misli.

- Igrao sam protiv Rafe na Rolan Garosu, Rodžera na Vimbldonu, Novaka na Australijan openu i US openu, uvek u samim završnicama turnira, čak i na Olimpijskim igrama. Očigledno, nisam dobio sve te mečeve, ali jesam neke. Osećam da sam imao sreću da igram protiv njih i da mi je to pomoglo da napredujem, jer je lestvica toliko visoko podignuta - zaključio je Marej.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.