PRVA TENISERKA SVETA DONELA TEŠKU ODLUKU: Ovo je ostavilo sve u neverici i u šoku!
Foto: Profimedia

iznenađenje

PRVA TENISERKA SVETA DONELA TEŠKU ODLUKU: Ovo je ostavilo sve u neverici i u šoku!

Pored druge grend slem titule, Barti je ove godine osvojila titule u Majamiju, Melburnu, Štutgartu i Sinsinatiju

Objavljeno:

Prva teniserka sveta, Australijanka Ešli Barti neće braniti titulu na WTA finalu, pošto je odlučila da ranije završi sezonu.

- Želela sam da vas obavestim da se neću takmičiti ni na jednom turniru do kraja 2021. godine, uključujući i WTA finale u Meksiku. Bila je to teška odluka, ali moram da dam prioritet svom telu i oporavku - rekla je danas Barti.

Barti, koja nije igrala još od Otvorenog prvenstva SAD u septembru, rekla je da je sada fokusirana na pripreme za još jedan pokušaj osvajanja Otvorenog prvenstva Australije u januaru.

Ova 25-godišnja teniserka osvojila je pet titula ove sezone, uključujući i trofej na Vimbldonu, i sigurno će sezonu završiti kao broj 1.

Barti je osvojila WTA finale 2019. godine u kineskom Šenženu, pre nego što je prošlogodišnje izdanje tog turnira otkazano zbog pandemoje korona virusa.

Ona je morala da prodje dve nedelje karantina kada se vratila u svoj dom u Brizbejnu posle Ju Es Opena i ne želi da prolazi isto posle ovogodišnjeg WTA finala koje će se od 10. do 17. novembra održati u Gvadalahari.

- S obzirom na stalne izazove povratka u Kvinslend i uslove karantina, nisam spremna da ugrozim svoje pripreme za januar - rekla je Barti.

Pored druge grend slem titule, Barti je ove godine osvojila titule u Majamiju, Melburnu, Štutgartu i Sinsinatiju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.