DISKUSIJA OKO VAKCINACIJE SE NASTAVLJA: Đokoviću i ostalim teniserima je poslat ultimatum
Foto: Profimedia

Sve veći pritisak na igrače

DISKUSIJA OKO VAKCINACIJE SE NASTAVLJA: Đokoviću i ostalim teniserima je poslat ultimatum

Uz Novaka su za sada i njegovi najveći rivali u poslednjih godinu dana Danil Medvedev i Stefanos Cicipas

Objavljeno: 14:12h

Ono što su Australijanci na početku pričali uvijeno, sve više postaje i zvanično, neće dopustiti inostranim teniserima da nastupe u Melburnu ako nisu primili vakcinu.

Bez obzira na opšte poznatu činjenicu da je Australija kontinent i zemlja za sebe (pomalo izolovana), takva je objava prilično iznenađujuća.

Jer ni u jednoj državi još vakcina protiv koronavirusa nije uvedena kao (zakonska) obveza, nego je još uvek na razini preporuke.

- Dobili smo savet od naših zdravstvenih radnika i naših zdravstvenih savetnika da u Australiju ne puštamo ljude koji se nisu vakcinisali sa dve doze - rekao je australijski ministar za imigraciju Aleks Hok na konferenciji za medije, a na pitanje o Novaku Đokoviću odgovorio je:

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Nemam posebnu poruku za Đokovića. Imam poruku za sve koji žele da dođu u Australiju, pa i za njega - morat će se primiti dve doze vakcine - ponovio je Australijanac.

Situacija je sada jasna, Đokoviću je poslat ultimatum: ili će se vakcinisati ili ništa od odbrane Australijan opena i osvajanja 21. Grend slem naslova.

Nešto bi o ovome trebale reći i teniske organizacije, pre svega ITF, ATP i WTA, ali one zasad ćute. U principu pravilo bi bilo da, ako zemlja domaćin (Australija) ne može osigurati ulazak svima, onda joj se takmičenje oduzima. Ipak, ovde se očito radi o diskriminaciji igrača iz inostranstva u odnosu na australijske tenisere, koji, kako stvari stoje, za nastup neće morati da budu vakcinisani.

Uz Novaka su stali i njegovi najveći rivali u poslednjih godinu dana Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.