ĐOKOVIĆ ĆE IGRATI U DEJVIS KUPU, KRAJINOVIĆ OTKRIO: Putujemo da osvojimo Salataru, na čelu sa NOVAKOM!
Foto: Printscreen/Instagram/krajinovic_filip

hoće reprizu 2010.

ĐOKOVIĆ ĆE IGRATI U DEJVIS KUPU, KRAJINOVIĆ OTKRIO: Putujemo da osvojimo Salataru, na čelu sa NOVAKOM!

Filip je spreman da propusti Australijan open da ne bi bio u dvonedeljnom karantinu

Objavljeno:

Srpski teniser Filip Krajinović je u razgovoru za Blic istakao koji su mu glavni ciljevi do kraja sezone, ali i na početku sledeće.

Nastupiće na turniru u Moskvi gde je četvrti nosilac posle povlačenja Danila Medvedeva, zatim u Beču i na Mastersu u Parizu.

- Želeo bih da ova tri turnira iskoristim da što više dignem formu pred Dejvis kup na koji ćemo mi putovati u najjačem sastavu jer želimo da probamo da osvojimo Salataru, baš kao i 2010. Hoću da budem u najboljoj formi pred taj turnir, najpre u Insbruku, a onda i u Madridu u polufinalu i finalu. Putujemo na čelu sa Novakom, i sigurno je da ne idemo tamo da gubimo. Dogovorili smo se da igramo svi i da probamo da osvojimo pehar - otkrio je Krajinović.

Dejvis kup reprezentacija Srbije, ATP kup
foto: EPA/BIANCA DE MARCHI

Podsetimo, na spisku selektora Viktora Troickog, nalaze se svi najbolji teniseri Srbije: Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Nikola Milojević, Danilo Petrović, Peđa Krstin, Miljan Zekić i najbolji teniser Srbije u dublu Nikola Ćaćić. Troicki će, pak, za desetak dana morati da pošalje konačan spisak sa pet putnika koji će najpre u Insbruk, a onda i ako prođu grupu u Madrid.

- Mi ćemo odraditi mini pripreme u Beogradu pred put u Austriju. Četiri-pet dana ćemo trenirati i biti zajedno što je dobro jer ćemo tako jačati timski duh, a i poznato je već da smo mi dobri drugovi i da volimo da budemo zajedno. Nisam siguran kada će te mini pripreme početi jer zavisi ko će šta igrati do kraja godine i kada ćemo konačno svi biti u Srbiji - rekao je 29-godišnji Somborac.

Rivali selekcije Srbije u Insbruku u grupi F biće Nemačka i Austrija. Ali, biće bez najvećih aduta - Aleksandera Zvereva i Dominika Tima.

Filip Krajinović
foto: Profimedia

- Bez njih dvojice, jasno je da su Nemci i Austrijanci značajno oslabljeni, ali mi tamo idemo, ponoviću, u najjačem mogućem sastavu. Na našoj strani je svetski broj jedan i idemo da pobedimo! Bila bi to sjajna uvertira za 2022. Odlične rezultate postižemo nakon uspeha u reprezentaciji i mislim da bi nam pehar na kraju 2021. dao vetar u leđa za dobre rezultate i tokom sledeće godine.

Po svemu sudeći, na sledeći Australijan open će moći da idu i nevakcinisani teniseri, ali će karantin za njih biti znatno stroži. Mežutim, i vakcinisani će po najavama morati 14 dana u izolaciju. Krajinović je zato spreman da propusti prvi grend slem nove sezone.

- Tamo su baš rigorozni i iskreno, ako budem morao da budem 14 dana u karantinu po dolasku u Melburn, neću ići u Australiju. Vakcinisan sam, uradio sam sve što je do mene da zaštitim sebe i ljude oko sebe, tako da zaista ne vidim razlog da tamo sedim 14 dana u sobi. Tako će mi i pripreme koje budem uradio pred sezonu pasti u vodu. Ako kažu da po dolasku treba, recimo, pet dana da budem u izolaciju, to mi je OK, ali sve preko toga mi je neprihvatljivo. Mi sezonu i tako završavamo kasno, imaću 20 dana da se spremim i da idem. Opet će biti organizovani čarter letovi i poslednji je planiran za 28. decembar za igrače i to je krajnji datum kada mogu da odem u Australiju. Videću koja će biti konačna odluka iz Melburna, pa ću da presečem šta je najbolje da uradim.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.