MEDVEDEV OBJASNIO RAZLOGE ZBOG KOJIH JE IZGUBIO: Naveo je tri bitne stvari koje su uticale na eliminaciju
Foto: Profimedia

poraz koji nije smak sveta

MEDVEDEV OBJASNIO RAZLOGE ZBOG KOJIH JE IZGUBIO: Naveo je tri bitne stvari koje su uticale na eliminaciju

Ruski teniser nije siguran da će igrati sledeće nedelje u Moskvi

Objavljeno: 10:05h

Ruski teniser Danil Medvedev nije uspeo da svrgne Novaka Đokovića sa vrha ATP liste, a u tome ga je sprečio Grigor Dimitrov koji je bio bolji u osmini finala Indijan Velsa. Medvedev je pokušao da objasni razloge poraza i pada posle vođstva 6:4 i 4:1.

- Imam tri stvari da kažem. Prvo, mislim da nikad nisam izgubio tri servis gema zaredom na tvrdim podlogoma. To pokazuje koliko je teren spor, skoro kao šljaka i ta podloga mi se ne sviđa. Drugo, znam da je igranje u dnevnom terminu mnogo teže za kontrolu lopte i zato povremeno nisam mogao da pogodim prvi servis.Tražio sam da igram u večernjem, ali to nije bilo moguće jer sam dan ranije imao slobodan dan, a drugi su igrali. To je sasvim normalno - počeo je Medvedev.

Kao treći razlog naveo je odličnog Dimitrova, za koga kaže da će osvojiti trofej u Indijan Velsu ako nastavi u ovom ritmu.

- Igrao je bolje od svih koji su protiv mene bili na US openu. Ako ovako nastavi mislim da niko ne može da ga pobedi ovde.

Danil Medvedev, Grigor Dimitrov
foto: Profimedia

Medvedev ne očajava. Kaže da je bolje da je ovaj meč izgubio nego protiv Đokovića u finalu US opena.

- Da sam izgubio finale US opena bilo bi mi teško. Mislim da ovaj poraz nije smak sveta. Sigurno bi mi bilo teže da sam izgubio finale u Njujorku. Sada ću raditi na tome da budem još bolji.

Svetski broj dva je prijavljen za turnir u Moskvi, ali nije siguran da će igrati sledeće nedelje.

- Imam dva dana da donesem odluku. Na spisku sam u Moskvi, gde nisam igrao od 2018. godine i to je grad u kome sam rođen. Iskreno, osećao sam umor tokom ovog turnira i moraću da obratim pažnju na govor tela, iako želim da igram - zaključio je Medvedev.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.