SKANDAL NA ATP TURU: Holandski teniser otkrio da čak 10 kolega NAMEŠTA mečeve - i kako to čine!
Foto: EPA/Rhona Wise

postupak pokrenut

SKANDAL NA ATP TURU: Holandski teniser otkrio da čak 10 kolega NAMEŠTA mečeve - i kako to čine!

Dosta tenisera, navodno, krene ovim putem zbog velikih troškova učešća na ATP turnirima

Objavljeno:

Teniser iz Holandije koji nije hteo da otkrije svoj identitet, otkrio je saznanja o nameštanju teniskih mečeva i tako podigao veliku prašinu u domovini.

Neimenovani igrač rekao je da čak desetorica igrača na ATP turu redovno nameštaju svoje mečeve da bi na taj način osigurali dodatne prihode i egzistenciju.

Otkrio je da je o načinima za nameštanje mečeva saznao pre dve godine od svog tadašnjeg partnera u dublu čije ime takođe nije želeo da otkrije. Među desetoricom pomenutih tenisera četvorica su Holanđani, a ima ih i iz Francuske, Španije i Belgije, a već je najavljeno da će biti pokrenut postupak.

- Delio sam sobu sa drugim teniserom i razgovarali smo o tome kako finanijski uspevamo da pokrijemo zahteve profesionalnog tenisa, koji je često veoma skup. Igrači za skoro sve moraju da plaćaju sami – putovanja, smeštaj, ponekad čak i trenera i salu za trening - rekao je teniser, a onda nastavio:

- Tu se otvorila tema nameštanja mečeva – taj igrač mi je rekao da ima drugi mobilni telefon, sa kog porukama obaveštava nepoznatu osobu o tome kada će izgubiti set na određenom meču u zamenu za nekoliko hiljada evra. Bio sam zatečen – znao sam u principu da to postoji, često su se javljale sumnje u nekim situacijama, ali sam pretpostavljao da su generalno teniseri ''čisti'' - rekao je neimenovani holandski teniser.

On je takođe otkrio da se i sam nekada kockao iz zabave, a da slučaj nije hteo da prijavi jer mu je dubl saigrač bio ujedno i prijatelj.

- Nisam želeo da prijavim ovaj slučaj do sada – delimično zato što mi je dubl-partner bio prijatelj, a delom zato što bih onda i ja postao predmet istrage. Morao bih da predam svoj telefon i slične stvari. Osim toga, i ja sam se ponekad kladio na tenis iz zabave, što bi moglo da napravi probleme - zaključio je on.

Najavljeno je da će biti pokrenut postupak.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.