NADAL ISTAKAO 2 RAZLOGA ZAŠTO NOVAKA NE VOLE KOLIKO RODŽERA I RAFU: Đokovićevi navijači će poludeti!
Foto: Profimedia

direktno

NADAL ISTAKAO 2 RAZLOGA ZAŠTO NOVAKA NE VOLE KOLIKO RODŽERA I RAFU: Đokovićevi navijači će poludeti!

Čuveni stručnjak je podelio i zanimljivu anegdotu sa susreta Nadala i Đokovića na Ju Es openu 2010. godine

Objavljeno: 10:46h

Toni Nadal veruje da je pred Rafaelom Nadalom još nekoliko uspešnih sezona.

Španski teniser se oporavlja posle operacije, ali neće igrati do kraja sezone, tako da se postavlja pitanje kada će biti u potpunosti spreman.

Toni Nadal, njegov stric i nekadašnji trener, u podkestu Tres Iguales je otkrio da veruje da bi 2022. mogla da bude dobra za bivšeg broja jedan.

Toni Nadal, Rafael Nadal
foto: AP/Michel Euler

On se delimično dotakao teme najboljeg igrača svih vremena rekavši da je oduvek verovao da će njegov rođak biti najbolji u istoriji.

- Kada se Rafa pojavio svi su mislili da će Rodžer Federer biti najbolji svih vremena. Čim se pojavio Novak shvatili smo da je on nešto posebno. Što se tiče Rafe, čim je u 24. godini kompletirao sve grend slem titule, znao sam da će se boriti da bude najbolji svih vremena. Njegov napredak je oduvek bio jako uslovljen tom povredom stopala, od koje i sada pati, iz tog razloga sve što je postigao ima posebnu dimenziju. Ohrabren je trenutnim stanjem i moj osećaj je da bi 2022. mogla da bude dobra sezona za njega i da su mu ostale dve ili tri dobre godine. Ipak, kako vreme ide sve je komplikovanije - smatra Toni Nadal.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

On je još jednom ponovio priču o takmičenju Rafe sa Rodžerom i Novakom.

- Sa Rodžerom je sve bilo lakše jer smo se od 2006. fokusirali na to da igramo visoke i jake lopte na njegov bekhend. Đoković je oduvek bio teži, nismo znali kako da čitamo njegovu igru. Sećam se Ju Es opena 2010. kada mi je Rafa prišao usred meča i pitao me šta da radi. Rekao sam mu da igra duboko i snažno po sredini i da jedino menja pravac kada je u boljoj poziciji. Ipak, ostalo nam je samo da se molimo - priznao je Toni.

Kada je reč o novoj generaciji igrača, Toni Nadal smatra da oni imaju velike oscilacije u igri.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Kada igraju na najboljem nivou, oni su u ravni sa velikom trojkom. Problem je kada igraju loše, tada padaju daleko ispod. Ko god od tih momaka uspe da stabilizuje igru biće dominantan - zaključio je španski stručnjak.

Dao je svoje mišljenje i zašto publika generalno ne voli Novaka koliko Rodžera ili Rafu.

- Na njega je uticalo to što se pojavio kada je već postojalo veliko rivalstvo između Rodžera i Rafe. Njih dvojica su predstavljali dva suprotna stila, dva različita puta i to je ono što je privlačilo ljude - objasnio je Toni, a onda poentirao:

- Takođe, Novaka je ‘izdao’ svoj ego u pojedinim momentima, kada je na terenu pokazao ponašanje koje ne priliči broju jedan.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.