JELENA JE "KRIVA" ZA SVE: Bivši teniser nema dilemu zbog čega je Novak najbolji svih vremena
Foto: Starsport

PRAVA ŽENA

JELENA JE "KRIVA" ZA SVE: Bivši teniser nema dilemu zbog čega je Novak najbolji svih vremena

Italijan Paolo Bertolući smatra da su Federer, Đoković i Nadal imali sreće jer su rano upoznali žene svog života

Objavljeno: 13:03h

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal imaju po 20 grend slem titula, a upravo zbog tog podatka vode se polemike ko je od njih trojice najbolji teniser svih vremena.

Nadalu niko ne može da ospori dominaciju na šljaci, Federeru titule i eleganciju, a Đokoviću brojne rekorde od kojih je najvažniji broj nedelja provedenih na vrhu ATP liste.

Svoje mišljenje o temi ko je najbolji svih vremena dao je i bivši italijanski teniser Paolo Bertolući, koji se proslavio tokom sedamdesetih godina prošlog veka.

- Federer je tenis. Svi smo mi "federeristi", ali je Đoković iz 2013. i u poslednjih godinu i po dana - najjači teniser svih vremena. On i Nadal su zadržali mentalni i takmičarski ritam koji ja nisam mogao da odžim ni pet minuta - iskreno je priznao šarmantni Bertloući za italijanski list "Korijere del Veneto".

Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: Profimedia

Bertolući je dodao da mu je Novak najdraži od "velike trojke" svetskog tenisa kazavši da kada neko osvoji tri grend slema u nizu - i dođe do finala četvrtog - jasno je u kakvoj je prednosti u odnosu na ostale.

Italijan smatra da je za tenisere jako važno da brzo pronađu pravu ženu što su Federer, Đoković i Nadal i učinili.

- Pogledajte samo njih trojicu. Federer je sa teniserkom, kao Beretini, Đoković je svoju ženu upoznao u školi, a Nadal još kao dete. U suprotnom rizikujete da prođete kao Borg - izjavio je Bertolući.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.