LEGENDARNI RUSKI TENISER JE ZNAO I PRE 16 GODINA DA ĆE NOVAK BITI VELIKI IGRAČ: Bio sam ubeđen da će uspeti!
Foto: AP

lepo rečeno

LEGENDARNI RUSKI TENISER JE ZNAO I PRE 16 GODINA DA ĆE NOVAK BITI VELIKI IGRAČ: Bio sam ubeđen da će uspeti!

A upravo takvu karijeru je Novak Đoković i izgradio, došavši do 20 grend slem trofeja u pojedinačnoj konkurenciji, ali i mnogih, mnogih drugih rekorda

Objavljeno:

Novak Đoković je vlasnik mnogih teniskih rekorda, pred njim klecaju kolena brojnih rivala, ali jedan od njih pamti i kada mu se srpski as izvinjavao.

Đoković je najbolji igrač u istoriji Australijan opena sa devet šampionskih trofeja na tom grend slemu, a prvi meč na pomenutom turniru u Melburnu izborio je 15. januara 2005, kada je savladao Veslija Mudija sa 4:6, 6:3, 6:4 i kao 17-godišnjak zakoračio na najveću scenu.

Dva dana kasnije na teren je morao protiv četvrtog igrača sveta. I, doživeo je rezultatski debakl - Marat Safin ga je deklasirao sa 6:0, 6:2, 6:1.

Finalista prethodnog izdanja Australijan opena, a potonji šampion, pobedio je Noleta za svega 74 minuta igre.

I ne samo to, osvojio je skoro 50 poena više od mladog rivala iz Srbije, uzeo skoro 70% poena na servise Đokovića, a uz jedan doživljeni brejk čak devet puta je "oduzeo servis" suparniku.

Prvi set je dobio za samo 19 minuta, a već posle 49 na njegovom saldu bile su dve osvojene deonice. Nije se mnogo razlikovala ni poslednja.

Sećajući se tog Novakovog grend slem debija, Rus je rekao:

- Ja sam igrao baš dobro. Bilo je to prvo kolo, a u njemu je uvek bolje da ste potpuno, 100 odsto koncentrisani, kako biste bez poteškoća prošli dalje. Željni ste toga da na terenu provedete malo vremena, jer nikad ne znate šta vas posle čeka. Novak je bio mlad, niko ništa nije znao o njemu. Morao sam da bude obazriv, svestan da on nema šta da izgubi. Ali, bilo mi je drago što je i za mene i za njega navijalo mnogo ljudi rodom iz Srbije i Rusije - započeo je Marat Safin svoje prisećanje.

Tada je otkrio i jedan malo poznati detalj:

- Đoković mi je posle meča rekao „Izvinjavam se!”. Verovatno jer je delovalo da sam imao lak posao. Ipak, dao je sve od sebe, bio sam ubeđen da će on postati veliki teniser i to sam mu odmah i kazao. Tada je bio tek 17-godišnjak, i to sa ogromnim potencijalom. Poželeo sam mu sve najbolje, kao i dugu, uspešnu karijeru - dodao je Rus.

A upravo takvu karijeru je Novak Đoković i izgradio, došavši do 20 grend slem trofeja u pojedinačnoj konkurenciji, ali i mnogih, mnogih drugih rekorda.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.