FEDERER IMA DRUGU PERSPEKTIVU, KAŽE DA JE NOVAK GOVORIO U SVOJE IME: Novi neverovatan igrač će oboriti naš rekord!
Foto: EPA/Larry W Smith

drugo vreme

FEDERER IMA DRUGU PERSPEKTIVU, KAŽE DA JE NOVAK GOVORIO U SVOJE IME: Novi neverovatan igrač će oboriti naš rekord!

Rodžer Federer smatra da je danas lakše dominirati svim podlogama nego u vreme starijih asova

Objavljeno:

Rodžer Federer je u opširnom intervjuu za magazin GQ pričao oporavku od povrede kolena, kada planira kraj karijere, novoj šampionki Ju Es opena Emi Radučanu, talentima u muškom singlu...

Novinar ga je pitao i o komentaru Novaka Đokovića na konstataciju da sada njih dvojica i Rafael Nadal svi imaju po 20 grend slem titula da to znači da sigurno nijedan neće da stane.

- Pa, vidite, očigledno je govorio u svoje ime: bio je pod adrenalinom kad je to rekao i nije znao kakvo je moje ili Rafino gledište. Ali mislio je dobro, očigledno. Milsim da je ove godine bio fenomenalan. I biće vrlo zanimljivo videti, za svu trojicu, kako će nam se karijere razvijati. Zapanjujuće je, iskreno, što smo sva trojica na 20 grend slemova. Vau. Kada sam se probijao, rekord je bio 12, "Pistol" (Pit Sampras) ga je stigao i podigao na 14. Onda sam ga ja prešao u 2009. i postao je 15. To je naravno bio veliki momenat za mene, izjednačivši se sa njim u Parizu, pa oboriti njegov rekord na Vimbldonu. Ali, mislim da drugi imaju drugačiji način razmišljanja od mene trenutno. Očigledno, svi bi voleli da osvoje još i postignu još više jer takav stav treba da imaš da budeš na ovom nivou. Kao što ste rekli, poraz u četvrtfinalu Vimbldona normalno nije dovoljno dobra, ali za mene je put bio težak i dug pa mi je perspektiva malo drugačija - objasnio je Švajcarac.

Rodžer Federer, Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: AP/EPA/Ali Haider/EPA/David Guzman

Federer je upitan i da li će tenis opet dočekati vrhunskog šampiona poput nekog iz "velike trojke".

- Mislim da da. Osećam da je danas - a time ne želim da oduzmem ništa od Rafe, Novaka ili sebe - lakše dominirati na svim podlogama. Ranije, da, imali smo tri turnira na travi, ali su nijanse bile tanje. Rekao bih da su odvojeno postojali igrači za tvrdu podlogu i igrači za šljaku, ali nije bilo mnogo onih koji su mogli da igraju na svim podlogama. Naravno, Borg je to uradio, ali stvari su bile drugačije. Igrači nisu jurili slemove i rekorde kao danas. Danas je takva strategija mnogo više deo karijere. Tako da, da, verujem da će novi neverovatan igrač jednog dana oboriti naš rekord od 20 grend slemova - ali ne preko noći! - smatra Rodžer.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.