NAPOKON DA NEKO RAZUME NOVAKA I NJEGOVU ORGANIZACIJU: On ovo ne radi zbog novca i zbog sebe!
Foto: EPA/John G Mabanglo

tačno tako

NAPOKON DA NEKO RAZUME NOVAKA I NJEGOVU ORGANIZACIJU: On ovo ne radi zbog novca i zbog sebe!

Čini se da su se sada stvari malo promenile, ako je verovati rečima Donalda Dela. Jedan od osnivača ATP-a ne veruje da je iza Đokovićeve inicijative bilo kakva loša ili sebična Novakova namera

Objavljeno:

RAT na relaciji ATP-a i PTPA bi konačno mogao da se okonča.

Naime, Novak Đoković je uz nekoliko kolega osnovao PTPA, organizaciju koja ima za cilj da štiti interese tenisera.

Decenijski rivali srpskog tenisera Rodžer Federer i Rafael Nadal su kritikovali ovaj potez, dok su Kanađani Vasek Pospišil i Miloš Raonić stali uz najboljeg igrača sveta.

Napravio se veliki jaz između ove dve organizacije, činilo se da bi teško moglo da dođe do nekog pomirenja i ujedinjenja.

Često su na račun Đokovića stizale otrovne strelice uz ATP-a, pa čak i igrača koji nisu zagovornici PTPA organizacije.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Čini se da su se sada stvari malo promenile, ako je verovati rečima Donalda Dela. Jedan od osnivača ATP-a ne veruje da je iza Đokovićeve inicijative bilo kakva loša ili sebična Novakova namera.

- Đoković sigurno ne pravi to zbog sebe. Ne treba mu novac, zaradio je samo na terenu preko 150 miliona dolara, da ne pričam o sponzorskim zaradama. Ne treba mu takođe ni to odvraćanje pažnje. Niko ga ne bi krivio da se sklonio i da je ostavio Pospišilu te teške stvari, dok on pokušava da uradi najsvetiju stvar u tenisu, nešto što se nije desilo više od pola veka, pobedu na Australijan openu, Rolan Garosu, Vimbldonu i Ju-Es openu - rekao je Donald Del.

Podsećanja radi, u više navrata je Đoković pričao o organizaciji koju je osnovao, a uvek je govorio da to čini za dobrobit drugih igrača i razvoj sporta.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.