NOVAK JE JEDNU BRIGU PREBRINUO: Đoković neće morati da razmišlja hoće li ga neko skinuti sa prvog mesta!
Foto: Profimedia

sad još samo titula

NOVAK JE JEDNU BRIGU PREBRINUO: Đoković neće morati da razmišlja hoće li ga neko skinuti sa prvog mesta!

Dakle, još sedam nedelja, i cifra 344 sigurno će se dopisati na konto Đokovića koji je jutros igrao sa Sašom Zverevom u borbi za finale njujorškog grend slema

Objavljeno:

Zaseo je na tron u Melburnu prošle godine i ne planira da siđe sa njega.

Novak Đoković neumoljivo hita ka rekordnom broju sedmica na vrhu kada su u pitanju i muški i ženski tenis. Srpski teniser je trenutno na "koti" 337, a pobedom nad Mateom Beretinijem u četvrtfinalu Ju-Es opena, osigurao je vlast na čelu ATP liste barem do prvog novembra, kada je na programu početak mastersa u Parizu.

Dakle, još sedam nedelja, i cifra 344 sigurno će se dopisati na konto Đokovića koji je jutros igrao sa Sašom Zverevom u borbi za finale njujorškog grend slema. Novak će se tako dodatno približiti legendarnoj Nemici Štefi Graf, koja je na čelu ženskog teniskog karavana boravila neverovatnih 377 nedelja.

Razlog za Đokovićevo "blindiranje" čelne pozicije leži u činjenici da je prošle godine Ju-Es open završio u osmini finala posle onog nesrećnog incidenta, kada je pogodio linijsku sudiju lopticom u vrat i zatim je diskvalifikovan. Na ovogodišnjem izdanju, dogurao je dalje i samim tim dobija veći broj bodova. Za polufinaliste, namenjeno je 720 poena, za finaliste 1.200, dok je osvajaču predviđeno 2.000 bodova.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.