VILANDER PONOVO O NOVAKU: "Svi sada misle sada kada nema Nadala i Federera, da je turnir za Đokovića otvoren"!
Foto: Printscreen/Twitter/@Eurosport_UK

opet

VILANDER PONOVO O NOVAKU: "Svi sada misle sada kada nema Nadala i Federera, da je turnir za Đokovića otvoren"!

Podsetimo, Novak Đoković se u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu sastaje sa Italijanom Mateom Beretinijem

Objavljeno:

Legendarni švedski teniser Mats Vilander ponovo je govorio o Ju-Es openu i o tome zašto je ovogodišnje izdanje turnira u Njujorku intersantno.

Rodžer Federer i Rafael Nadal propustili su učešće na poslednjem grend slemu u sezoni, ali tu je Novak Đoković koji želi da ispiše istoriju "belog sporta".

- Publika svima daje energiju, adrenalin pluta više nego obično i zbog toga je publika toliko glasna. Nema Nadala i Federera, pa o njima skoro niko i ne priča, više smo okrenuti Novaku Đokoviću i mladim igračima. Mnogi ljudi misle da je turnir "otvoren" bez Rodžera i Rafe, a i generalno su mladi igrači veoma dobri na tvrdoj podlozi, dok na šljaci i dalje postoje limiti, a na travi tek postoje limiti. Svi oni se odlično kreću i jako udaraju lopticu, pa im takva podloga i odgovara - rekao je Vilander.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: EPA/Ian Langsdon/EPA/Julien De Rosa/EPA/Dave Hunt

Potom je istakao da će biti zanimljivo videti kako će mladi igrači izneti mečeve četvrtfinala i polufinala.

- Biće zanimljivo da se vidi kako će mladi igrači da iznesu pritisak četvrtfinala ili polufinala. Oni, ipak, ne nose nikakav teret, ne dolaze iz situacije dve pobede i 19 poraza i jedino se tu Novak možda izdvaja. Mladi su i nisu mnogo gubili u svojim karijerama, što je ogromna razlika. Ju -Es open je zanimljiv turnir, nemamo pojma šta će se desiti jer je žreb takav. Svi udaraju snažno, serviraju snažno, niko se nikoga ne plaši i svi misle da mogu da pobede svakoga, a i nemaju Rodžera i Rafu na putu - zaključio je osvajač sedam grend slem titula.

Podsetimo, Novak Đoković se u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu sastaje sa Italijanom Mateom Beretinijem.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.