NOVAK POHVALIO MLADOG AMERIKANCA: Odajem mu priznanje za nastup, bio je fantastičan
Foto: Profimedia

lepe reči na račun rivala

NOVAK POHVALIO MLADOG AMERIKANCA: Odajem mu priznanje za nastup, bio je fantastičan

Đokovića u četvrtfinalu očekuje novi duel sa Beretinijem

Objavljeno: 08:55h

Novak Đoković je posle skoro tri sata igre pobedio Džensona Bruksbija 3:1 u setovima i tako se plasirao u četvrtfinale US Opena.

U intervjuu na terenu posle duela Novak je otkrio šta je rekao Bruksbiju na mreži kada je završen meč.

- Sve je večeras bilo električno, sjajno. Uživao sam iskreno, dali ste obojici mnogo energije, da pokažemo što možemo. Bruksbi je mlad, talentovan, rekao sam mu na mreži da je pred njim svetla budućnost, sjajan je igrač - kaže Novak.

Na pitanje šta je morao da radi da preokrene, rekao je da nije dobro otvorio meč.

- Nije bio sjajan start za mene. Dženson je bio motivisan, imao je čist plan igre, egzekucija svih udaraca je bila prava. Bio sam na zadnjoj nozi, nisam imao ritam, on mi je čitao igru sve vreme u tih set i po. Sve se promenilo sredinom drugog seta, igrali smo nekoliko dugih gemova, izgubio sam jedan, ali sam napravio novi brejk. Posle toga sam počeo čistije da udaram lopte, našao sam servis, sve u svemu, bilo je mnogo iscrpljujućih poena, odajem mu priznanje za nastup, bio je fantastičan - dodao je Đoković.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Rekao je i kada je počeo da bolje shvata igru protivnika.

- Kada sam počeo da razumem njegovu igru? Verovatno kad se promenio momentum u drugom setu. Igrao je savršen prvi set, tražio sam svoj ritam. On je dobro sakrivao svoje dropove, toliko je talentovan, vešt sa osnovne linije, Inteligentan igrač, ima 20 godina, Amerika ima svetlu budućnost u tenisu.

Na poruku Endija Rodika na Tviteru tokom meča, imao je sjajan odgovor.

- Ha, hvala Endi! Ja to shvatam kao kompliment, samo ja ne uzimam ničiju dušu! Svako ima svoju dušu, svi imamo lepe duše, ja to poštujem. Cenim svakog, ali noge ću da vam uzmem, sigurno - nasmejao se Novak.

Novaka u četvrtfinalu očekuje novi duel sa Beretinijem, a kada je reč o tom meču najbolji teniser sveta smatra da če biti vrlo uzbudljiv.

- Rimeč finala Vimbldona. Biće uzbudljivo, voli veliku scenu, ima veliku igru. Igrao sam protiv njega na različitim podlogama, pokušaću da se spremim najbolje što mogu - zaključio je Novak Đoković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.