ENDI MARI STRUČNO OBJASNIO NOVAKOV GLAVNI KVALITET - KOJI RAFA I RODŽER NEMAJU: Znao sam da je sjajan igrač, ali...
Foto: EPA/Caroline Blumberg

impresionira ga

ENDI MARI STRUČNO OBJASNIO NOVAKOV GLAVNI KVALITET - KOJI RAFA I RODŽER NEMAJU: Znao sam da je sjajan igrač, ali...

Britanac ni sam nije verovao koliko će Novak postići iako ga poznaje odavno.

Objavljeno:

Novak Đoković je na početku sezone imao 17 grend slem titula, tri manje od brojke tadašnjih rekordera Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a u završnoj fazi iste ima priliku da ih pretekne i to osvajanjem kalendarskog grend slema.

Kako je Đoković napredoavo tokom karijere i došao u ovakvu poziciju, pokušao je da objasni Endi Mari, osvajač tri "mejdžora" i nekada prvi igrač sveta, jedini koji je koliko-toliko uspeo da prekine dominaciju "velike trojke".

- Novak je oduvek imao dosta kvaliteta na terenu, imao je solidne 'all-around' partije. Ali opet, mislim da mnogi ljudi nisu nikada pomislili da će on osvojiti 20 grend slem turnira i da će raditi ono što sada radi. Ako pogledate njegovu igru kroz godine, stvari koje je unapredio, on je pretvorio sebe u kompletnog igrača. Igra sjajno na svim podlogama, ima potcenjen servis i najbolji je riterner svih vremena - kaže Škot.

Endi Mari
foto: EPA/Will Oliver

Mari je objasnio koja je glavna prednost srpskog tenisera u odnosu na ostale igrače, uključujući Federera i Nadala.

- Njegovo kretanje i atleticizam su nešto što njega izdvaja od drugih igrača, kao nešto što se mogli videti od njega kada je bio mlađi. Neverovatno je fleksibilan i ume da odbrani uglove terena veoma dobro, što je njegova najveća prednost u odnosu na preostalu dvojicu. Nije kao da Rodžer i Rafa ne brane to dobro, ali način na koji on to radi je totalno drugačiji. Način na koji "sklizne" u svoj bekhend, čak i na tvrdom terenu, on smanjuje teren na taj način - započeo je Endi, pa potom nastavio.

Novak Đoković
foto: EPA/Peter Klaunzer

Britanac ni sam nije verovao koliko će Novak postići iako ga poznaje odavno.

- Kada smo imali 19- 20 godina, nisam mislio da će uraditi sve ovo, iako sam ga poznavao iz vremena kada smo obojica imali 13-14 godina. Znao sam da je sjajan igrač, ali ovo što on sada radi je posebno, veoma posebno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.