AKTUELNI ŠAMPION JU ES OPENA ZNA KOME PREDAJE PEHAR: "Novak neće propustiti ovakvu priliku!"
Foto: EPA/Justin Lane

nema dilemu

AKTUELNI ŠAMPION JU ES OPENA ZNA KOME PREDAJE PEHAR: "Novak neće propustiti ovakvu priliku!"

Domini kTim zbog povrede neće moći da brani titulu u Njujorku

Objavljeno:

Dominik Tim, šampion Ju Es opena, neće imati prilike da brani trofej osvojen u Njujorku prošle godine, ali je otkrio kome daje najveće šanse.

Austrijanac je zbog povrede šake prošle nedelje definitivno objavio da se neće takmičiti na poslednjem grend slemu sezone.

Tim, koji je povredu zadobio još u junu, nije stigao da se oporavi na vreme, a kada je reč o tome koga vidi kao prvog favorita da osvoji trofej na Flašing medouzu, nema dilemu.

Novak Đoković, Dominik Tim
foto: EPA/Andy Rain

- Mislim da će Đoković uzeti titulu. Zbog Grend slema - ima neverovatnu volju i jer je to šansa veka da se osvoje sva četiri turnira u godini. Mislim da neće propustiti takvu priliku - kaže Dominik.

Tim se muči cele sezone sa povredama, ali i motivacijom, najbolji rezultat mu je polufinale Mastersa u Madridu.

Kaže da ga najviše boli što neće moći da pomogne Dejvis kup timu svoje zemlje.

- Sve me boli, najviše to što u Dejvis kupu ne mogu da igram, ovo je jedinstvena prilika da se igra kod kuće. To što neću igrati u Beču boli, ali nadam se da ću igrati još koji put. Ipak, pitam se, koliko će još biti prilike da se kod kuće igra sa Nemačkom i Srbijom? Možda nikad više - kaže Tim.

Dominik Tim
foto: EPA/Andy Rain

Ono što je najgore za njega je ta povreda i kaže da je svestan da će najverovatnije morati na operaciju.

- Nadal je isto prošao 2016. godine, Nišikori takođe, kao i Belinda Benčić. Doktori kažu da ako sve zaraste kako treba, neće biti problema. Ako ne bude išlo po planu, šansa za operaciju postoji, ali ni to ne bi bilo ništa loše. Samo bi povećalo period do mog povratka na teren. Ako stvarno dođe do operacije, trebaće mesec ili dva duže. To je operacija koju su mnogi imali i ne bi bila loša u smislu toga šta će biti u budućnosti - dodao je Austrijanac.

Kaže i da je njegovo stanje bolje nego ranije.

- Sada sam u boljoj poziciji, sve je mnogo jasnije. Imam precizan plan za narednih nekoliko nedelja i znam kako će izgledati narednih par meseci. Imao sam na umu Ju Es open i ostatak sezone, stvarno sam želeo da igram. To bi bilo prerano, platio sam ceh neiskustva sa povredama poput ove. Previše sam želeo da se vratim brzo na teren - zaključio je Tim.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.