DA NE BUDE ĐOKOVIĆ OPET KRIV: Osaka se slomila na konferenciji, ZAPLAKALA posle 1 pitanja novinara "nasilnika"!
Foto: Profimedia

osetljiva

DA NE BUDE ĐOKOVIĆ OPET KRIV: Osaka se slomila na konferenciji, ZAPLAKALA posle 1 pitanja novinara "nasilnika"!

Ben Rotenberg navodi da je ton novinara bio "agresivan"

Objavljeno:

Naomi Osaka se vratila tenisu na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali u domovini nije imala mnogo kontakta sa medijima, pa je prvu pres konferenciju posle dosta vremena, održala danas, uoči Mastersa u Sinsinatiju.

Mlada Japanka (23) je izazvala pravu buru u tenisu kada se povukla sa Rolan Garosa početkom juna, pa preskočila i Vimbldon i sezonu na travi zbog mentalnih problema izazvanih pritiskom koji je osećala od nastupa pred medijima.

Većina bivših i sadašnjih igrača i novinara su joj dali podršku, ali bilo je i onih koji su rekli da je odnos sa medijima deo života profesionalnog sportiste, pogotovo šampiona kao što je ona (Rafael Nadal i Ešli Barti).

Boris Beker je bio posebno oštar i rekao je da ne shvata kakav to pritisak Osaka oseća kad ima sve što može poželeti.

Današnja video konferencija je tekla dobro dok novinar Pol Doerti nije postavio pitanje "kako je moguće da ima toliko mnogo koristi od toga što je javna ličnost, ali ne voli da razgovara sa medijima".

Poznati teniski novinar Ben Rotenberg prenosi da su reči ovog njegovog kolege bile agresivne, ali je ipak iznenadila Osakina reakcija.

Dvostruka šampionka Australijan opena i Ju Es opena se zaplakala, pa brisala suze o rukave jakne, kapom prekrila lice i napustila konferenciju. Ubrzo se vratila, ali je njen svaki odgovor potom bio "čudan" kako kaže Rotenberg.

Sad se novinar našao pod pritiskom, a Osakin agent je rekao da je "nasilnik iz Sinsinati Inkvajera primer zašto su odnosi igrača i medija tako zastrašujući".

- Svi učesnici zum konferencije će se složiti da je njegov ton bio pogrešan i da mu je jedini cilj bio da je zastraši“, stoji u saopštenju agenta.

Agent je još dodao da je običan mit da Japanka duguje uspeh na terenu medijima.

Uspeh možda ne, ali ti turniri ne postoje bez novca koji ne postoji bez navijača, i onih na tribinama i onih pred televizijskih ekrana, a upravo su mediji veza između tih navijača i sportista...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.