NOVAK NE ŽELI KIŠU, A PRIŽELJKUJE VETAR: "Danas je dosta prijatnije na terenu, nadam se da će i naredni dani"!
Foto: Profimedia

DA LI ĆE SE ŽELJA ISPUNITI

NOVAK NE ŽELI KIŠU, A PRIŽELJKUJE VETAR: "Danas je dosta prijatnije na terenu, nadam se da će i naredni dani"!

Brutalno je što za promenu strana imamo minut. Voleo bih organizatore da vidim kako je to imati jednominutnu pauzu na 40 stepeni

Objavljeno: 23:57h

Prošao je Novak Đoković u treće kolo olimpijskog turnira, ali i dalje nije zadovoljan uslovima u kojima se igra teniski turnir u Tokiju.

Protiv Nemca Štrufa, u duelu koji je pripao srpskom asu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, vremenski uslovi bili su nešto povoljniji nego protiv Bolivijca u prvom kolu, ali i dalje su vlažnost i vrućina bile tško podnošljive.

Organizatori ovih dana strepe od najavljenog tajfuna koji se očekuje u glavnom gradu Japana, ali to bi možda moglo da predstavlja preko potrebn oosveženje teniserima.

- Ne bih da kažem da se nadam da će tajfun doći, ali nadam se da će možda pasti kiša, da bude malo jači vetar, da se osveži sve. Poprilično je ustajao vazduh, velika vlaga i ta kombinacija velike vlage i velike vrućine je brutalna za nas na terenu, na tvrdoj podlozi je to još dodatnih 10-15 stepeni, jer se sve apsorbuje. Danas je dosta prijatnije na terenu, nadam se da će i naredni dani biti bolji za igru - rekao je Novak za RTS.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Nole inače nije jedini koji se žali. Francuski teniser Žil Simon kaže da su igrači u ovakvim uslovima bespomoćni.

- Brutalno je što za promenu strana imamo minut. Voleo bih organizatore da vidim kako je to imati jednominutnu pauzu na 40 stepeni - rekao je Simon.

- Za oporavak je potrebno više. Noge više rade, a puls posle razmene raste. Vrti ti se u glavi. Igramo kao roboti, bespomoćni smo.

U ponedeljak je stigla potvrda da će Novak Đoković nastupiti i u miks dublu sa Ninom Stojanović.

Žreb za to takmičenje obaviće se u utorak, a Noletov protivnik u singlu već je poznat - biće to Španac ruskog porekla Alehandro (Aleksandar) Davidovič-Fokina.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.