3 ĐOKOVIĆEVE PREKRETNICE: Kako je Srbin zapravo POSTAO NAJBOLJI U ISTORIJI?
Foto: EPA/Neil Hall

ZIMONJIĆ OTKRIO

3 ĐOKOVIĆEVE PREKRETNICE: Kako je Srbin zapravo POSTAO NAJBOLJI U ISTORIJI?

– Onaj meč Novak i Nadala ove godine na Rolan Garosu je jedan od najinteresantnijih zato što je bilo veoma važno i za jednog i za drugog

Objavljeno: 21:50h

Nenad Zimonjić je objasnio kako je Novak Đoković stigao do neslućenih visina i koji su to mečevi uticali da prvi reket sveta postane još bolji i kvalitetniji teniser.

Bivši selektor Dejvis kupa je taksativno naveo koji su to Novakovi dueli bili presudni i istakao je kako su upravo oni zaslužni što je Đokoviću poraslo samopuzdanje, koje ga je odvelo do epiteta najboljeg tenisera svih vremena. Đoković je na Vimbldonu stigao do 20. grend slem titule i tako se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, koje je odavno pretekao po mnogim drugim parametrima.

– Onaj meč Novak i Nadala ove godine na Rolan Garosu je jedan od najinteresantnijih zato što je bilo veoma važno i za jednog i za drugog. Kao i susreti na Vimbldonu sa Federerom 2019. u finalu, i Nadalom 2018. u polufinalu, kada se vraćao iz povrede i imao manjak samopouzdanja. To su Đokovićeva tri najvažnija meča, tri prekretnice za ovaj period. Sve je Novak uspeo da dobije, bilo je izuzetno tesno, napeto, mogao je i da izgubi, ali je napravilo razliku. Podigli su ti mečevi Novaka na viši nivo, podiglo mu samopouzdanje i veru, rezultati su ti koji govore – rekao je Zimonjić za “Novosti”.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.