DOSTA ŠALE POSLE MEČA: Volim ovaj sport svim srcem i telom, jurim istoriju, to je velika inspiracija (FOTO)
Foto: Profimedia

FENOMENALNO RASPOLOŽEN

DOSTA ŠALE POSLE MEČA: Volim ovaj sport svim srcem i telom, jurim istoriju, to je velika inspiracija (FOTO)

Novak Đoković će u polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona igrati protiv Denisa Šapovalova

Objavljeno: 18:34h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković deseti put u karijeri izborio je plasman u polufinale Vimbldona. Po završetku meča Novak je bio vidno zadovoljan.

- Ovo nije bio loš meč, počeo sam izuzetno dobro. U prvih šest gemova je sve bilo kako treba, uspeo sam da završim set. U drugom i trećem setu je bio po jedan brejk, to je bilo dovoljno za pobedu. Svaka čast Martonu za borbu, sve u svemu, imao je odličan turnir - rekao je Novak Đoković.

Ovo mu je bilo 315. grend slem pobeda, 41. polufinale na slemu i deseto na Vimbldonu. Na pitanje šta mu te brojke znače, najbolji teniser sveta odgovorio je u šali voditelju:

- Želite li da putujete sa mnom kao statističar ili psiholog? Dajete komplimente mojoj karijeri, pošto utičete na moje samopouzdanje, hvala vam za to. Svestan sam okolnosti, volim ovaj sport svim srcem i telom i dušom sam mu posvećen, tako je još otkako sam imao četiri godine. Ponekad sve deluje nestvarno za mene, ali pokušavam da živim u trenutku, ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Zahvalan sam za svaki momenat na terenu. Jurim istoriju, to je velika inspiracija za mene - dodao je svetski broj jedan.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Voditelj programa je potom upitao Novaka šta bi trebalo da radi u polufinalu, kratko je uz smeh odgovorio, "da pobedim", a onda je nastavio:

- Svejedno je protiv koga igram. Mislim da kada sam dobio prošli meč, Fučovič i Rubljov su igrali peti set i nadao sam se kiši. Teren jedan ima krov, oni će završiti meč. Obojica su izutetno kvalitetni, Šapovalov ima velike pobede na ovom turniru, igra odlično, Hačanov takođe izgleda odlično, svi mi izgledamo odlično, zato i jesmo ovde - dodao je Novak.

Novak Đoković
foto: EPA/Neil Hall

Poznato je da Novak obožava da igra pred punim tribinama, a sada je prvi put posle dve godine na jednom terenu bio pun stadion.

- Sjajna stvar za sve, hvala vam što ste došli - zaključio je Novak Đoković.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Denisa Šapovalova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.