FEDERER SE UPRAVO OGLASIO O NOVAKU ĐOKOVIĆU: Pazite samo šta je REKAO O SRBINU!
Foto: Profimedia

možda je kraj blizu

FEDERER SE UPRAVO OGLASIO O NOVAKU ĐOKOVIĆU: Pazite samo šta je REKAO O SRBINU!

Švajcarski teniser plasirao se u osminu finala Vimbldona

Objavljeno: 21:44h

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Vimbldona.

Legendarni teniser bio je zadovoljan posle pobede, ali je i pored toga istakao da je mogao meč da završi posle tri odigrana seta

Legendarni igrač slavio je protiv Britanca sa 6:4, 6:4, 5:7, 6:4 za dva sata i 36 minuta igre.

- Osećam olakšanje. Bio sam blizu da odserviram za 3-0, ali dobili smo još jedan set, koji je Nori zaslužio, odigrao je odlično danas. Uspevao sam da držim visok nivo igre. Napravio je brejk na kraju trećeg seta, ali sam sve u svemu srećan kako sam odigrao - rekao je 39-godišnjak iz Bazela.

Osvajač 20 Grand slem titula čak 18. put u karijeri naći će se u drugoj nedelji Vimbldona.

- Lepa statistika. Igrao sam dosta tenisa, svakog minuta uživam, nadam se da ima još snage u meni. Zadovoljstvo je igrati i dalje. Ovo je specijalno. Skoro 40 godina imam. U ovoj fazi je sve bonus - dodao je Federer.

Na pitanje da li ga motiviše da igra to što su Đoković i Nadal konstantno favoriti na Grend slemovima, Federer je rekao:

- Ne, gledam samo sebe. Impresivno je to što Đoković radi ove godine. Sledeća nedelja će biti jako bitna za njega. On uvek pronađe način da pobedi. Bio je impresivan u Australiji i u Parizu. Sve što je uradio tamo bilo je neverovatno. On je izraziti favorit ovde i to je jasno. Zasluženo. Biće veoma teško pobediti ga ovde - rekao je Rodžer.

Iz meča u meč, Federer igra sve bolje.

- Da, osećam se jače kako dani prolaze. Imao sam sreće u prvom kolu, ko zna šta bi se desilo u petom setu da se Manarino nije povredio. Nekada gubim ritam u mečevima, ali važno je da imam dobar stav i da verujem u sebe - kaže Švajcarac.

U borbi za četvrtfinale, Rodžer se sastaje sa Italijanom Lorencom Sonegom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.