KEŠ VERUJE U NOVAKA: Međusobni skor je važan za izbor NAJBOLJEG SVIH VREMENA!
Foto: EPA/Neil Hall

istina

KEŠ VERUJE U NOVAKA: Međusobni skor je važan za izbor NAJBOLJEG SVIH VREMENA!

Tereni su tako dobri da oni više ne daju prednost servisu i voleju

Objavljeno:

Iako Švajcarac i Španac imaju po 20 gren slemova, u odnosu na Novakovih 19, Pet Keš šampion Vimbldona iz 1987. godine smatra da je u razmatranju oko toga ko je bolji, jako važno što srpski teniser ima bolji skor i Rodžera Federera i Rafe Nadala.

Protiv Nadala vodi sa 30-28, a Fedeerra 27-23. Nadal protiv Federera ima skor 24-16.

- Međusobni rezultati su značajni. Ako želite da odlučite ko je najveći igrač svih vremena, morate da imate bolji rezultat u skoru sa svojim najvećim rivalima - kaže Keš za "SMH".

Australijanac dalje razvija priču o temi GOAT.

- Sveukupno, kao igrač koji je u stanju sve da uradi, Rodžer Federer mora da bude u tom krugu. Nadal, naravno, je oduvek igrao veoma dobro voleje i koristi ih izuzetno dobro. Ne tako u kasnijim godinama, jer njegova taktika nikad ne bi nanela problem Federeru. Ali Novakov ritern, servis i osnovni udarci na sporijim travnatim terenima, kakvi su danas, jesu i po meni, mislim da je šteta što su ih tako usporili. Ili su loptice sporije.

Nekada su terenima u Londonu vladali servis-volej igrači poput njega, Borisa Bekera, Pita Samprasa, Stefana Edberga ili Džona Mekinroa, sada je druga priča.

- Tereni su tako dobri da oni više ne daju prednost servisu i voleju. Ritern je kao da igrate na betonu i svi dobro znamo koliko je Novak jak na toj podlozi. Nije više velika razlika u stilu igre, ako je uopšte i ima - zaključio je Keš.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.