BRITANAC SIGURAN U NOVAKOV TRIJUMF: Ima glad i želju za uspehom, mislim da će slaviti i ove godine
Foto: EPA/AELTC/David Gray

MNOGI ĆE SE SA OVIM SLOŽITI

BRITANAC SIGURAN U NOVAKOV TRIJUMF: Ima glad i želju za uspehom, mislim da će slaviti i ove godine

Tim Henman nekada je bio četvrti teniser sveta

Objavljeno:

Tim Henman, višestruki polufinalista Vimbldona, smatra da je Novak Đoković bez dileme prvi favorit za titulu i ove godine.

Bivši britanski teniser koji je nekada bio četvrti na ATP listi, smatra da je srpski teniser posle dva grend slem trofeja u 2021. prepun samopouzdanja i glavni favorit za osvajanje Vimbldona.

- Ne radi se samo o nivou igre, njegovih konstantnih dobrih igara, već i o fizičkom stanju i mentalitetu koji sve to prati. Trenutno je na 19 slemova i svi se pitaju sa koliko će ih na kraju završiti. Da li će prestići Federera i Nadala, koji su na po 20? Mislim da je najiskreniji odgovor da će biti prilično ispred njih. Ne deluje da ima previše fizičkih problema, nema povreda, ima glad i želju za uspehom. Tako da mislim da je jasan favorit i mislim da će slaviti i ove godine - piše Henman u kolumni za "Tajms".

Novak je u prethodnom finalu u Londonu, 2019. godine pobedio Federera u dramatičnih pet setova.

Henman izražava sumnju u to da će Federer ovoga puta osvojiti turnir u Londonu.

- Postoji upitnik kada je reč o njegovoj fizičkoj spremi i formi, ali ako je u stanju negde da zablista, onda je to Vimbldon. Ipak, to bi bez dileme bio njegov najveći uspeh u karijeri, ako uspe sada da pobedi - zaključio je Henman.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.