VAJDA VERUJE U SVOG PULENA: Novak može do trofeja - IGRA FANTASTIČNO!
Foto: Profimedia

On ga zna najbolje

VAJDA VERUJE U SVOG PULENA: Novak može do trofeja - IGRA FANTASTIČNO!

Za navijače i trenere je lako da kažu da sve treba da bude perfektno. Ali, to nije tako

Objavljeno:

Trener najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Marijan Vajda govorio je za Novosti o trenutnoj formi srpskog asa, ali i planovima za budućnost.

Kako ocenjujete Novakovu igru trenutno?

- Veoma je dobra! Fizički se oseća odlično, čak i bolje nego pre. Ima više iskustva, koje je stekao godinama dolazeći na Rolan Garos. Zaista sada igra fantastično. Pronašao je svoju igru na šljaci i oseća se sjajno na terenu.

Gde je, u poređenju s prethodnim godinama?

- Ne mogu da poredim, njegova igra se neprestano razvija i poboljšava. Stalno želi da bude bolji. Smatram da već izuzetno dobro igra ove godine, i nadam se da će nastaviti ovako. Njegov tenis je, iz moje perspektive, na šljaci bolji nego godinama unazad!

Bolji nego i 2016. kada je osvojio titulu?

- Imam osećaj da je upravo tako! Ima više varijacija i rešenja. Fizički, tehnički i taktički je ove godine odličan i ako se sve bude složilo i išlo kako treba, mislim da može da uradi ono što mu je cilj, a to je da osvoji Rolan Garos!

Ponekad ga vidimo kako se iznervira, slomi reket... Omete li ga ta nervoza, nekad, da izgubi, ili mu, naprotiv, to pomaže da oslobodi energiju?

- Za navijače i trenere je lako da kažu da sve treba da bude perfektno. Ali, to nije tako. Reč je o ljudskim bićima. Nervi su uključeni u svaki udarac, svaku loptu, i kad ponekad sve ne ide kako želiš, kad krene u lošem pravcu, kad dođe prelomni trenutak, tražiš način da se vratiš. Sve je to u redu. To je tenis, emocije su sastavni deo ove igre. A Novak je perfekcionista i želi da svaki put bude sve bolji, pa kad izgubi fokus, malo se iznervira, ali to je sasvim u redu. Tenis je samo igra.

Hoće li oboriti nove teniske rekorde? Je li sposoban da osvoji najviše grend slemova u istoriji?

- Idemo od dana do dana. Zaista uživam u njegovoj igri danas. Fokusiraćemo se na to da svojimo ovaj trofej. Na to ću kao trener ostati usredsređen. Naravno da je sposoban! Ako bude zdrav, a sada je to tako, može da dobije sledećih nekoliko grend slemova i da bude najbolji! To mu je cilj, ima potencijal, igru, sve što mu je potrebno i mislim da to može da ostvari. Potvrđuje svakog dana da je sposoban da potuče rekorde.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.