UHAPŠENA JE NA ROLAN GAROSU I VAŽI ZA JEDNU OD NAJPROVOKATIVNIJIH: Jana obožava DA SE RAZGOLIĆUJE, imamo i FOTKE!
Foto: Printscreen/Instagram

SKANDALOZNA ŽENA

UHAPŠENA JE NA ROLAN GAROSU I VAŽI ZA JEDNU OD NAJPROVOKATIVNIJIH: Jana obožava DA SE RAZGOLIĆUJE, imamo i FOTKE!

Od turnira je, prema WTA podacima, zaradila oko 170.000 evra

Objavljeno: 14:13h

Posle povlačenja Naomi Osake sa Rolan Garosa, grend slem u Parizu potresao je novi skandal jer je teniserka Jana Sizikova izvedena sa lisicima zbog sumnji za nameštanje meča.

Veliki udarac za „beli sport“ koji je prilično uprljan poslednjim dešavanjem u Bulonjskoj šumi.

Tokom 2019. godine, više od 20 tenisera kažnjeno je zbog sumnji da su učestvovali u nameštanju mečeva, a iz jeseni 2020. stiže jedan od najvećih skandala.

Kako navodi „Le Parizijen“, Jana Sizikova je uhapšena zbog sumnji da je namešten meč prvog kola dubla naRolan Garosu 2020, koji su ona i Medison Brengl izgubile 7:6, 6:4 od rumunskog para Andrea Mitu i Patricija Marija Tig.

Naime, obezbeđenje je pokušalo da spreči hapšenje 26-godišnje Ruskinje, koje se desilo dok je izlazila sa masaže nakon meča i privedena je u Centralnu službu za trke i igre istražne policije.

Istraga protiv nje je pokrenuta u oktobru 2020. posle serije neobičnih opklada u drugom setu spornog susreta, a posebno u petom gemu koji je izgubila na svoj servis napravivši dve duple greške.

Jana Sizikova nije veliko ime u tenisu, ali se potrudila da dospe u žižu javnosti na drugi način.

Rođena je u Moskvi 12. novembra 1994. godine i pored jedne WTA titule u dublu ima i tri ITF trofeja u singlu kao i čak 43 u konkurenciji parova.

Trenutno je tek 765. teniserka u singlu, a najbolji plasman na svetskoj rang listi imala je u junu 2016. godine kada je zauzimala 336. poziciju.

Više uspeha, kakvog-takvog, imala je u dublu i osvojila je čak i jednu titulu. To se dogodilo u Lozani 2019. u paru sa Anastasijom Potapovom, nakon čega je bila na 101. mestu u dublu.

Na grend slemovima je takmičenje najčešće završavala već u prvom kolu dubla ili u kvalifikacijama.

Od turnira je, prema WTA podacima, zaradila oko 170.000 evra.

Sizikova važi za jednu od provokativnijih teniserki...

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.