ĐOKOVIĆ IDE U TREĆE KOLO ROLAN GAROSA! Novak bolji od Kuevasa i nekulturnog navijača 6:3, 6:2, 6:4
Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

rolan garos

ĐOKOVIĆ IDE U TREĆE KOLO ROLAN GAROSA! Novak bolji od Kuevasa i nekulturnog navijača 6:3, 6:2, 6:4

Duel između Novaka Đokovića i Pabla Kuevasa možete pratiti na portalu Espreso

Objavljeno: 18:01h

Prvi teniser sveta Novak Đoković se plasirao u treće kolo Rolan Garosa, pobedom nad Pablom Kuevasom od 3:0 (6:3, 6:2, 6:4).

Meč je počeo razmenom brejkova, kada su prvo u trećem gemu Urugvajac napravio oduzeo servis Novaku, ali svi znamo da kad Nole izgubi gem na svoj servis to njega samo još više naljuti. S toga se ekpresno vratio, i uzvratio na isti način, da bi potom u u osmom gemu napravio novi brejk u pravom momentu i samo je u sledećem uspeo na svoj servis stigne do prvog seta.

Drugi je počeo trećim brejkom na meču Srpskog tenisera, čime je odmah stigao do prednosti koju je samo uvećavao. Apsolutna dominacija je bila u ovom delu igre, treba reći da smo uživali i potezima Đokovića koji je igrao perfektno, sve je funkcionisalo. Novi brejk čime je slomio otpor Kuevasa je napravio u petom gemu i poveo sa 4:1, tu prednost je uspeo da sačuva do kraja seta i stigne do vođstva od 2:0 u setovima.

Kriza igre je bila u trećem setu, mada je uspeo Novak da i ovaj set otvori brejkom, ali su potom usledili dugi gemovi na njegov servis. Gde se Novak suočavao sa brejk loptama, čak se u jednom trenutku i požalio sudiji da neko iz publike stalno nešto dabacuje i time ga ometa. Sve je to prevazišao Novak i osvojio bitne gemove. Potom je usledio tako da kažemo jedna mirniji deo igre gde su obojica osvajali gemove na svoj servis. Đoković je do kraja meča uspeo da osvoji gemove na svoj servis i tako se plasira u treće kolo Rolan Garosa, gde čeka Litvanac Berankis.

III SET

6:4 - POBEDA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Nije ni ovaj gem bio lagan ali je najbitnije da je osvojen. Definitivno je bilo krize, ali je sve to pobedio Novak i otišao dalje.

5:4 - NIje se Novak ni preterano trudio da stigne do ovog gema. Čuvao je snagu za sledeći gde servira za pobedu.

5:3 - Još samo jedan gem je potreban Novaku da se plasira u treče kolo Rolan Garosa.

4:3 - Na sličan način kao i Nole, tako i Kuevas stiže do svog gema. Smanjio je prednost Novaka.

4:2 - Ovo je trebalo Novaku, jedan malo lakši gem bez brejk lopti sa protivnika, Đoković održava prednost.

3:2 - Nepisano pravilo je da posle dugog gema stiže jedan kraći. Kuevas je podigao svoj nivo igre i osvojio gem na svoj servis bez izgubljenog poena.

3:1 - Sjajan gem smo gledali, gde je Đoković opet spašavao brejk lopte. Čak je u jednom momentu se žalio sudij da neko iz publike stalno nešto dobacuje i smeta mu. Sve je to uspeo da prebrodi i osvoji još jedan dug gem.

2:1 - Upisao se Kuevas u treći set, smanjio prednost Novaka.

2:0 - BRAVO NOLE! Bilo je problema u ovom gemu, čak je Kuevas imao i brejk loptu, ali je uspeo Novak da stigne do bitnog gema kome je povećao svoju prednost.

1:0 - BREJK NA STARTU SETA ZA NOVAKA! Grešio je dosta Kuevas u ovom setu i time samo pomogao Đokoviću do stigne do novog brejka.

II SET

6:2 - DRUGI SET OSVAJA ĐOKOVIĆ! Lakše nego prvi, Novak je dominirao u ovom delu igre, i u jednom laganom ritmu sa sjajnom igrom stigao do drugog seta. Kuevas je bio potpuno nemoćan, neka tako bude i u trećem.

5:2 - Ostaje Kuevas u drugom setu, nije Novak puno trošio energije u ovom gemu, zato u sledećem servira za vođstvo do 2:0 u setovima.

5:1 - Bez izgubljenog poena je Đoković potvrdio brejk i sada na servis Kuevasa može da napadne i šesti. Nole je sad ušao u veću brzinu.

4:1 - NOVI BREJK ZA NOVAKA! Više je grešio Kuevas, nego što je Đoković pogađao, ali mi se nežalimo. Ovako Nole je sa duplim brejkom stigao nadomak osvajanja drugog seta.

3:1 - Izgubio je Novak prvi poen u ovom gemu, ali je potom dobio sve ostale. Pogađao je uglove i forhendom i bekendom i time šetao Kuevasa sa jedne na drugu stranu terena.

2:1 - Uzima Kuevas prvi gem u drugom setu.

2:0 - Novak petim asom stiže do potvrde brejka u drugom setu!

1:0 - BREJK ĐOKOVIĆA! Raznovrsna igra Novaka u ovom gemu, ali je brejk stigao fenomenalnim riternom kome je uspeo da anulira servis Urugvajca. Prednost na početku drugog seta je tu.

I SET

6:3 - PRVI SET IDE NOVAKU! Spasao je Đoković tri brejk lopte zaredom i to sjajnim servisima i tako stigao do prvog seta u meču drugog kola.

5:3 - BREJK! - Opaaaaaaaa!!! Kako smo pogodili! Idealan momenat, i kakav poen na kraju! Skočili su i iz Novakovog boksa!

4:3 - Ponovo rutina sa Đokovićeve strane, mogao bi sada brejk, pravi je trenutak.

3:3 - Napao je Nole rivala, al' džabe je krečio. Kuevas poprilično ozbiljan od starta, nema respekta prema najboljem na svetu. Pored toga, jedna ljubiteljka tenisa je našla način da usput gleda i meč Rodžera Federera.

3:2 - Sada smo videli i malo top tenisa sa Srbinove strane, dozvolio je samo jedan poen rivalu. Odigrao je jedan predivan viner, nadamo se da ćemo uskoro imati i snimak pa da uživate.

2:2 - BREJK! Odmah vraća Nole, da saseče u korenu. Lagano.

1:2 - BREJK! Urugvajac se ne šali! Odmah je iskoristio Novakov kontraritam i napravio prvi brejk!

1:1 - Lepo je i Urugvajac odigrao i rivalu dozvolio samo jedan poen.

1:0 - Rutinski je Nole rešio ovo, bez izgubljenog poena. Ako se po jutru dan poznaje...

15:45 - To je to, momci se zagrevaju, meč samo što nije počeo.

15:05 - Prema novim informacijama, neće duel pre 15:30.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas će se u drugom kolu Rolan Garosa sastati sa Urugvajcem Pablom Kuevasom, a ovaj duel je planiran za 14:30 časova.

Đoković je u u prvom kolu relativno lako savladao Tenisa Sandgrena 6:2, 6:4, 6:2, dok je Kuevas bio bolji od Lukasa Puija 6:3, 6:1, 6:3.

- Kuevas je specijalista za ovu vrstu podloge i vrlo je nezgodan protivnik. Moram da budem maksimalno usredsredjen na njega i uopšte ne želim da razgovaram o potencijalnim protivnicima dalje u žrebu - kazao je Đoković.

Ovo će biti prvi međusobni duel ove dvojice tenisera.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.