NOVAK JE JEDINA OSOBA KOJA MOŽE DA DOBIJE RAFU: Ivanišević otkrio gde vidi Đokovićevu priliku u Bulonjskoj šumi!
Foto: Starsport©

rolan garos

NOVAK JE JEDINA OSOBA KOJA MOŽE DA DOBIJE RAFU: Ivanišević otkrio gde vidi Đokovićevu priliku u Bulonjskoj šumi!

Hrvatski trener Goran Ivanišević priznaje da je pogrešio prošle godine, ali i ove je optimista iako Nadala vidi kao prvog favorita

Objavljeno:

Jedan od dvojice trenera Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, prošlog oktobra je pred finale Rolan Garosa dao previše samouverenu, pa i nadmenu izjavu.

Tvrdio je da Rafael Nadal neće imati šanse u duelu sa Srbinom, a ispalo je potpuno suprotno. Trener Španca Karlos Moja rekao je da je Ivanišević tako samo stavio svog pulena pod nepotreban pritisak.

Rafael Nadal, Karlos Moja
foto: EPA/Daniel Pockett

Nadal je istakao da ne prati medije uoči mečeva, ali da bi ga takva uzjava, da je video, samo dodatno motivisala. Hrvatski trener sada drugačije vidi stvari.

- Iskreno, prošle godine sam bio totalno uveren da će Novak osvojiti Pariz i totalno sam promašio, baš su me zbog toga kritikovali. Tragedija je što ne možeš više da imaš svoje mišljenje, imao sam svoje razloge, zašto to govorim. I nažalost, Novak se pojavio u finalu, zaigrao je kasno, a Nadalu to ne možete dati. Nadal je kralj tog terena, kralj Rolan Garosa, 13 puta pobednik i apsolutni favorit. Po meni postoji samo jedan favorit turnira, a to je on - kazao je za za B92 Ivanišević, a potom skrenuo pažnju na to gde vidi Noletovu priliku:

Rafael Nadal
foto: Profimedia

- Jedina osoba koja ga može dobiti na tom putu je Novak. Ove godine se dešava jedna čudna stvar na Rolan Garosu, a to je da je Nadal treći nosilac i može da igra sa Novakom u polufinalu. Iskreno, da ja pravim žreb, stavio bih njih dvojicu u polufinale, mislim da je veća šansa Nadala pobediti u polufinalu nego u finalu. To je moje viđenje, Novak je bolji u polufinalu, a Nadal u finalu, isključivo na tom terenu. Ali, jedina osoba koja može da ga spreči jeste Novak - opet je siguran Ivanišević.

Osvajač Vimbldona 2001. je napomenuo pod kojim uslovima Đoković može da savlada Rafu.

Novak Đoković
foto: Starsport©

- Mora biti 800 odsto spreman, da ostane na terenu 20 sati i još mora da veruje u to. Pokazao je u Rimu nedavno, u meču koji je igrao protiv Nadala. Mogao je da dobije meč u dva seta, u tri seta, mogao je da izgubi u dva, ali izgubio je u tri. Videlo se da imaju veliki repsekt jedan prema drugome u nekim trenucima. Nadal je ranjiv, može da se dobije, a Novak to svakako može. U Rimu se videlo da igra sve bolje i bolje. Taj meč sa Cicipasom mu je dosta pomogao. Nalazi svoju igru, počeo je da se bolje kreće, pluća su mu šira, čini mi se da može više da izdrži. Ostale su još neke sitnice, da se sve to posloži, malo servis i neki udarci. Ovo što je pokazao u Rimu i na treningu, deluje da je sve bolje i bolje, još par mečeva i biće bolje. U Parizu će svakako biće interesantno.

Ivanišević je rekao i da je Novak za njega najbolji svih vremena, mada je to potkrepio samo nekim od statističkih podataka koji su na njegovoj strani.

Goran Ivanišević
foto: EPA/Andrej Cukić

- Svaki navijač Nadala će reći da je to on, svaki navijač Federera će reći da je to Rodžer, i Đokovićevi navijači će reći da je on GOAT. Po meni, ne zato što sam deo tima, setite se da sam i pre govorio da je najkompletniji i najbolji igrač, gledano poslednjih 11 godina u tenisu. On je najbolji teniser i po gren slemovima i po rang listi, i po pobedama i svemu ostalom. Ali, ostala je ta priča o gren slemovima i uvek će to biti neka tema, ali ponavljam, za mene je Novak GOAT šta god da se desi u budućnosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.