NOVAK SE OSVRNUO NA ŽREB ROLAN GAROSA: Idemo korak po korak, dalek je put do mečeva sa Federerom i Nadalom
Foto: Starsport©

biĆe INTERESANTNO

NOVAK SE OSVRNUO NA ŽREB ROLAN GAROSA: Idemo korak po korak, dalek je put do mečeva sa Federerom i Nadalom

Đoković će u prvom kolu igrati sa američkim teniserom Tenisom Sandgrenom

Objavljeno:

Novak Đoković će u subotu od 14 časova igrati za titulu na teniskom turniru u Beogradu.

Najbolji teniser sveta bio je bolji u polufinalu od Slovaka Andreja Martina i na taj način uspeo je da ostvari 19. pobedu u sezoni.

- Počeo sam veoma dobro, onda je bio taj čudan drugi set, koji je počeo ranim brejkom. Stvari su bile pod kontolom, onda sam nekako izgubio nerve, mirnoću. Prosto sam mu dao taj drugi set, nisam bio zadovoljan kako sam odigrao tada. Ipak, ima dosta pozitivnih stvari, igrao sam dobro prvi i treći set. Bilo mi je važno da završim meč u jakom ritmu, što mi donosi samopouzdanje za finale i Rolan Garos. Dižem formu i što se tiče igre, mogu da kažem da sam igrao veoma blizu onog nivoa koji želim na Rolan Garosu. Nisam zabrinut, osim tih par gemova, kada sam izgubio koncentraciju. I to je deo igre, ako se desi, desi, to je jedna od stvari sa kojim morate da se nosite, uradio sam to kako treba - kaže Novak Đoković.

Neizbežno pitanje bilo je da prokomentariše žreb za drugi grend slem sezone u Parizu. Novak smatra da će biti izuzetno interesantno jer samo jedan igrač iz velike trojke može proći u finale turnira. Đoković će u prvom kolu igrati sa američkim teniserom Tenisom Sandgrenom.

- Moje pripreme su išle onako kako sam želeo. Igram veoma blizu nivoa želeljnog za Pariz. Video sam žreb, prvi put je da smo u istoj polovini žreba na grend slemu. Biće sigurno interesntno, jer samo jedan od nas može u finale. Daću sve od sebe da to budem ja, ali dug je put, to je grend slem, imamo 128 igrača, svi uvek traže ekstra motivaciju da igraju. Moramo da idemo korak po korak. Imam iskustva, baš kao Rodžer i Rafa, znamo kako da se nosimo sa tim, ako bude mečeva meču nama, biće sjajno. Ipak, dalek je put dotle - dodao je Đoković.

Najbolji teniser sveta rekao je da Srbija zaslužuje da ima bar jedan muški i žensi turnir, a prisetio se i prethodno osvojenih titula na Srbija Openu.

- Bilo je sjajno, imali smo turnir nekoliko godina ovde. Prvi 2009. godine, Srbija open, uspeo sam da osvojim prvi turnir, posle još jednom, 2011. mislim. Prošlo je devet godine otkako smo imali turnir ovde, imali smo mnogo uspeha u srpskom tenisu, timski i individualno, u singlu i dublu. Dvadeset godina zlatne ere. Ova zemlja zaslužuje bar jedan muški i žensi turnir. Imali smo dva muška ove godine, kao rezltat promene u rasporedu. Sada tražimo licencu za sledeću godinu, da imamo i WTA, ali i čelendžere, fjučerse u obe konkurencije. Potrebno je što više je moguće takmičenja, jer imamo dosta problema sa putovanjima. Veći broj turnira u zemlji olakšava igračima da napreduju. Drago mi je da je bilo dosta dobrog iskustva za mlade na ovim turnirima. Sutra je poslednji dan, bilo je ovo iscrpljujućih par meseci za organizatore u ovom klubu. Uradili smo veliki posao, ponosan sam, dobili smo pozitivne ocene i rejting. Nadamo se još boljim godinama - zaključio je Đoković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.