DA LI ĆE PONOVO PROMAŠITI POBEDNIKA? Vilander pred Rolan Garos ne veruje u Đokovića i Nadala (FOTO)
Foto: Starsport©

IZNENAĐUJUĆA PROGNOZA

DA LI ĆE PONOVO PROMAŠITI POBEDNIKA? Vilander pred Rolan Garos ne veruje u Đokovića i Nadala (FOTO)

Šveđanin kao prvog favorita vidi Janika Sinera

Objavljeno: 11:45h

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Mats Vilander, smatra da će Rafael Nadal i Novak Đoković biti znatno ranjiviji na Rolan Garosu.

Vilander je analizirajući situaciju uoči starta drugog grend slema sezone u nedelju, rekao da mladi igrači imaju znatno veće šanse nego ranije.

- Stvarno mislim da Janik Siner može da osvoji turnir. Čudno je da ne mislim da to može da uradi Museti iako su iz iste zemlje. Šansa za mlade postoji, jer smatram da su Novak i Rafa ranjiviji iz godine u godinu, ne u smislu da su skloni gubljenju, već što ovi mlađi udaraju lopticu sve jače sa obe strane - kaže Vilander.

Šveđanin smatra da je sada Đokoviću i Nadalu jedina prednost iskustvo igranja u pet setova

- Neki mlađi igrači imaju jak servis i mislim da polako krune to samopouzdanje kod Rafe i Novaka, tako da im jedino oružje ostaje to iskustvo igranja u pet setova. Tu je njihova snaga i to je razlika između igrača danas, oni znaju kako da igraju duge mečeve, a drugi ne.

Nadal u Pariz dolazi sa velikim samopouzdanjem, ali Vilander smatra da bi ono moglo opasti već posle uvodnih kola na turniru.

- Mislim da postoji verovatnoća da mlađi igrači oduzmu deo tog samopouzdanja Nadalu, u jednom meču koji može biti u prvom ili drugom kolu, kada Nadal ne deluje tako dobro jer je dobio meč u četiri seta ili nekom taj-brejku, i onda u sledećem meču bude izazvan da igra opet u četiri seta. To je opet prilično dobar rezultat, ali ne dominira tako lako kao pre u finalima i iznenada ostaje sa manje samopouzdanja nego kad je startovao turnir - kaže Šveđanin.

Nadala, ipak, treba pobediti na njegovoj omiljenoj podlozi i turniru.

- Rafina snaga je bila godinama u tome da da dominira, otuda je raslo to njegovo samopouzdanje uz svaki novi meč. Videli ste u Barseloni i Rimu protiv Šapovalova. Kako je taj momak osvojio Rim a bio je suočen sa meč loptom protiv Šapovalova? Zato jer je Rafa Nadal. Ipak, oni misle da mogu da ga pobede, i ako postoji šansa, onda može neko kao Janik Siner da trijumfuje. Da li su šanse velike? Ne, ali nisu bile ni kada sam ja kao tinejdžer trijumfovao - zaključio je Vilander.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.