ZA CONGU SU NOVAK I RAFA NEDODIRLJIVI: Njegov zemljak misli da su u padu i da se jedva drže!
Šta pričaju ljdui, strašno: Đoković i Nadal, Foto: EPA Ettore Ferrari

vršnjaci se ne slažu

ZA CONGU SU NOVAK I RAFA NEDODIRLJIVI: Njegov zemljak misli da su u padu i da se jedva drže!

Za Congu je Nadal izraziti favorit na Frenč openu

Objavljeno:

Iako su davno premašili tridesetu, Rafael Nadal i Novak Đoković su uvek među prvim favoritima na svakom turniru na kom se pojave, a pogotovo na najvećim, Gren slemovima.

Umesto da spremaju plan kako da im pomrse račune, ostali teniseri uglavnom tipuju na to ko će od njih da osvoji naredni trofej. Bar to rade oni najiskusniji, koji ih dovoljno dobro poznaju da znaju da neće ostaviti mnogo šansi mlađim snagama.

Ipak, Žil Simon (36), poznat po direktnim izjavama poput one da teniserke ne zaslužuju istu zaradu kao muškarci jer igraju manje vremena i sa manje kvaliteta, posle finala Rima je primetio da se ova razlika smanjuje.

- Nivo igre Novaka Đokovića i Rafaela Nadala je u padu. Znatno manje su dominantni nego pre nekoliko godina i pate protiv sve više rivala. Gotovo da nemaju mirne mečeve. Ali, i dalje se nekako drže - rekao je Simon za "L'Ekip".

Novak Đoković, Žil Simon
foto: AP

Mada ima istine u ovome, ti mlađi rivali svake godine zakažu kada je najbitnije, na Gren slemovima, i to kada bi njihova snaga i izdržljivost trebalo da dođu do izražaja u igri na tri dobijena seta protiv "matorih" Rafe i Noleta.

Simonov zemljak Žo-Vilfrid Conga (36) pak, smatra da su njih dvojica i dalje nedodirljivi.

– Ako pitate bilo kog tenisera ko će osvoji Rolan Garos, svi će da kažu – Nadal. Čak i oni koji ga izbegavaju. Neizbežno je glavni nosilac. Šta su uradili Novak i Rafa u Rimu pokazuje da postoji distanca između njih i ostalih – kaže Conga koji misli da Federer više neće osvajati najveće turnire.

Žo-Vilfred Conga
foto: AP

- Pet godina je Rafa mlađi od Rodžera, a izjednačeni su (po broju Gren slem trofeja, prim.aut.). Ako ga nadmaši mislim da neće biti sumnji u to ko je najbolji teniser svih vremena – rekao je Francuz.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.