Evo zbog čega je Šarapovoj smanjena kazna!
Foto: Fonet

realni razlozi

Evo zbog čega je Šarapovoj smanjena kazna!

Posle saslušanja 7. i 8. septembra 2016. godine, komisija CAS ustanovila je da je Šarapova smanjila rizik u odnosu na period uzimanja mildronata
Objavljeno:

Ruska teniserka Marija Šarapova će moći na teren 26. aprila 2017, nakon što joj je CAS smanjio suspenziju zbog dopinga za devet meseci.

Međunarodna teniska federacija je Šarapovoj izrekla dvogodišnju suspenziju do januara 2018. godine zbog korišćenja zabranjenog leka meldonijuma, ali je žalba jedne od retkih preostalih pravih teniskih zvezda u ženskoj konkurenciji delimično usvojena u Lozani – kazna je smanjena na 15 meseci.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

„Posle saslušanja 7. i 8. septembra 2016. godine, komisija CAS ustanovila je da je Šarapova smanjila rizik u odnosu na period uzimanja mildronata.

Ustanovljeno je još: 1. Supstancu je unosila otprilike 10 godina bez ikakvog problema sa dopingom. 2. Konsultovala je ruskog doktora koji joj je prepisao mildronat iz medicinskih razloga, a ne kako bi poboljšala sportske performanse. 3. Nije dobila posebno upozorenje o promeni statusa meldonijuma na listi od WADA, ITF ili WTA. Takođe, komisija CAS smatra da je razumno da Šarapova poveri svom agentu da svake godine proveri šta se nalazi na listi zabranjenih supstanci“, stoji u obrazloženju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.