NEĆE SE BAVITI POLITIKOM: Novak izjavio šta planira da radi kada završi profesionalnu karijeru
Foto: EPA/Ettore Ferrari

DVA ZANIMANJA U OPCIJI

NEĆE SE BAVITI POLITIKOM: Novak izjavio šta planira da radi kada završi profesionalnu karijeru

Najviše ga privlači posao mentora, a interesantno mu deluje i da se pojavi kao komentator teniskih mečeva

Objavljeno: 19:15h

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Rimu gde će igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

Najbolji teniser sveta koji ima 33 godine počeo je da razmišlja o tome, šta će raditi kada tenisu kaže zbogom.

Srpski teniser otkrio je da se neće baviti politikom, već će se posvetiti poslu mentora, a interesantno mu deluje i da se pojavi kao komentator teniskih mečeva.

- Što se tiče uloge mentora i trenera to već obavljam na neki način u našem teniskom centru, rekao sam nekoliko puta da smo u procesu podizanja modela teniske akademije. Nije to još u potpunosti spremno i nadam se da će biti do kraja godine. Direktno učestvujem i u trenerskom i u mentorskom poslu i u osmišljavanju strategije sa timom ljudi koji su tu. U okviru te buduće akademije već vidim sebe u tome. To je logično i prirodno. Nemam problem da se bavim tim poslom nakon karijere - rekao je Novak Đoković i dodao:

Novak Đoković
foto: EPA Sebastien Nogier

- U decembru dok sam boravio u Beogradu, radio sam sa Olgom Danilović, Hamadom Međedovićem i sa ostalim teniserima i teniserkama koji su bili tu za vreme kampa. Osećao sam se ispunjeno da budem na terenu i kao da sam nešto novo naučio o samom sportu i primenio sam to kasnije i na moju igru i stvarno je bilo tako. I u nekom narednom periodu kada ne budem imao turnire biću posvećen mlađim teniserima jer njima je uvek potreban podrstrek i savet, a ja sam uvek tu za njih.

Još jedno zanimanje privlači pažnju najboljeg tenisera na svetu.

– Voleo bih da se isprobam kao i komentator. Nemam neke aspiracije da mi to bude glavno zanimanje, ali verovatno ću biti na nekom od grend slemova. Što da ne, oprobaću se. Ali nemam želju da to radim u kontinuitetu. Voleo bih naravno da komentarišem meč u kojem nastupa teniser iz moje zemlje, tipa Hamada Međedovića koji je mlad i koji ima veliki potencijal - objasnio je Novak Đoković.

Đoković je profesionalac od 2003. godine, a za sada je osvojio 18 titula na grend slem turnirima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.