ĐOKOVIĆ NAKON POBEDE: Sjajno sam se osećao, nadam se da ćemo narednih godina imati više naših tenisera!
Foto: Starsport©

to nam je cilj

ĐOKOVIĆ NAKON POBEDE: Sjajno sam se osećao, nadam se da ćemo narednih godina imati više naših tenisera!

Izuzetno sam srećan i ponosan što imamo ovakav turnir

Objavljeno:

Novak Đoković se relatvno lako plasirao u polufinale Serbia opena. Jer je savladao Miomira Kecmanovića sa 2:0 (6:1, 6:3).

Nakon meča Novak je rekao:

- Sjajno sam se osećao, izašao sam na teren sa jasnom namerom šta moram da uradim u svom prvom susretu sa Kecmanovićem. On je bio stegnut i nešto nervozniji, u prvih sedam gemova nije igrao na svom nivou, lako sam osvojio prvi set. Posle toga igrali smo nekoliko dugih gemova i dugih razemna udaraca. U tri, četiri, pet uzastopnih gemova je bilo neizvesno, ali u pravo trenutku sam uspeo da prelomim i zadovoljan sam - naveo je on.

Prvi teniser sveta rekao je da je zadovoljstvo igrati turnir u Srbiji, na kome će i u budućnosti biti pružene prilike mladim domaćim igračima kako bi mogli da igraju protiv tenisera iz samog vrha ali i kako bi osvojili bodove za ATP listu.

- Nadam se da ćemo na narednom turniru, za četiri, pet nedelja i narednih godina imati što više naših igrača. To jeste dugoročni cilj dovodjenja ovog turnira u Srbiju, da damo domaćim teniserima, kako ovima koji su ustaljeni u svetskom vrhu, tako i mladima, pogotovo njima, priliku da se takmiče sa najboljima na svetu, da imaju iskustvo koje je značajno za njihov razvoj i da zarade vredne poene - dodao je.

- Danas sa ovim ludim vremenom, restrikcijama i merama putovanja, naši teniseri nisu u mogućnosti da učestvuju na turnirima i prođe po nekoliko meseci da ne igraju nijedan turnir profesionalne kategorije. Izuzetno sam srećan i ponosan što imamo ovakav turnir i što ćemo imati mnogo turnira u budućnosti - rekao je Đoković.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.