KAO IZBEGLICA JE POBEGAO IZ BANJALUKE, A DANAS JE TEŽAK MILIONE I MILIONE: Prepoznajete li ga?
Foto: Printscreen/Instagram/ivanljubicic

životna priča

KAO IZBEGLICA JE POBEGAO IZ BANJALUKE, A DANAS JE TEŽAK MILIONE I MILIONE: Prepoznajete li ga?

Ivan je, na samom početku karijere, nakon osvojenog prvenstva Jugoslavije, sa samo 12 godina napustio svoj rodni grad Banja Luku

Objavljeno: 08:48h

Iza hrvatskog tenisera Ivana Ljubičića je fantastična teniska karijera. Bio je treći igrač sveta, s Hrvatskom osvojio Dejvis Kup i još 10 turnira, a u karijeri je samo od nagrada na turnirima zaradio više od 10 miliona dolara

Ipak, iza njega je specifičan životni put. O tome svedoči i fotografija iz detinjstva koju je objavio na svom Instagram profilu.

Na njoj se vidi socijalna knjižica na kojoj je Ljubičićeva fotografija uz natpis -Izbeglica.

Ivan je, na samom početku karijere, nakon osvojenog prvenstva Jugoslavije, sa samo 12 godina napustio svoj rodni grad Banja Luku i tada nije uopšte razmišljao o karijeri. Kada su se stacionirali u Rijeci stigla mu je ponuda iz Italije i tada je rešio da se profesionalno bavi ovim sportom.

- Otišao sam u Torino i tamo proveo tri godine. U početku nije bilo lako, hteo sam se vratiti kući... Ali, malo-pomalo, privikao sam se, naučio jezik, dobro sam se osećao i počeli su stizati i rezultati - rekao je jednom Ivan Ljubičić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.