MENADŽER ČETVRTOG TENISERA SVETA OPLEO PO NOVAKOVOJ ASOCIJACIJI: Nekoliko igrača mora da se ubaci u ulogu mučenika!
Foto: Profimedia

I on se javio

MENADŽER ČETVRTOG TENISERA SVETA OPLEO PO NOVAKOVOJ ASOCIJACIJI: Nekoliko igrača mora da se ubaci u ulogu mučenika!

Većina igrača u osnovi ovo razume, ima ih nekoliko koji moraju da se ubace u ulogu mučenika

Objavljeno:

Mendžer austrijskog tenisera Dominka Tima, Hervig Štraka podržao je ATP o smanjenju nagradnog fonda tokom pandemije Koronavirusa i na taj način udario šamar asocijaciji Novaka Đokovića PTPA.

- Ako ne smanjite nagradni fond u vreme korone, neće biti više turnira. To vam je kao u svakoj drugoj kompaniji, ili smanjite troškove na plate i otpustite par radnika ili će kompanija da bankrotira. Sve drugo bi bilo ekonomsko samoubistvo. Većina igrača u osnovi ovo razume, ima ih nekoliko koji moraju da se ubace u ulogu mučenika. Vasek Pospišil je samo jedan od tih kritičara -kaže Straka za "Klajne Cajtung".

Dominik Tim
foto: EPA/Andy Rain

Jasno, ovo je bio napad i na PTPA koji je zaživeo prošlog leta uoči US Opena i čiji su osnivači bili Novak Đoković i Vasek Pospišil.

Kanađanin je proteklih dana bio na meti u brojnim medijima zbog sukoba sa prvim čovekom ATP, Andreom Gaudencijem tokom turnira u Majamiju.

Vasek je rekao kako je Gaudenci vikao na njega tokom sastanka sa igračima.

Straka u celoj priči smatra da je krivica isključivo na strani igrača.

- Postoji interes pojedinih igrača u smislu destabilizacije asocijacije ATP. To je zbog ličnih interesa i animoziteta. Šteta je, jer je ATP organizacija u kojoj igrači imaju 50 odsto prava da donose odluke, to nećete naći nigde - rekao je Straka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.