STAVILI NOVAKA NA ČEKANJE: Organizator spektakla u Madridu želi drugo ime za Nadalovog rivala!
Foto: EPA/David Crosling

nepoštovanje?

STAVILI NOVAKA NA ČEKANJE: Organizator spektakla u Madridu želi drugo ime za Nadalovog rivala!

Ukoliko se planovi ostvare, biće to najgledaniji teniski meč u istoriji

Objavljeno:

Pojedini egzibicioni mečevi privlače više pažnje nego takmičarski, a takav bi svakako bio duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Ipak, iako se pričalo o takvom dvoboju, izgleda da od njega neće biti ništa.

Nadal jeste prihvatio poziv da odigra egzibiciju na otvaranju stadiona Santijago Bernabeu koji se renovira, ali po svemu sudeći imaće drugog rivala.

Rafael Nadal
foto: EPA/Dean Lewins

Cilj je ne samo zabava za publiku i uveličavanje događaja kakav je otvaranje novog zdanja slavnog Real Madrida već i obaranje rekorda u broju gledalaca na jednom teniskom meču.

Očekuje se 81.000 navijača koliko novi stadion Reala može da primi gledalaca, pod uslovom da se dozvoli da bude toliko ljudi zbog pandemije.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Iako je u prvi mah izgledalo da će Nadal, kao zaštitni znak Španije ali i veliki navijač Reala, “ukrstiti rekete” sa najboljim na svetu, Đokovićem, sada je isplivalo da je prva opcija, ipak, Rodžer Federer, a ukoliko Švajcarac odbije poziv, sledeći na listi je Novak.

Teško je ipak poverovati da će Švajcarac odbiti ovakvu ponudu, jer pored toga što je dobar prijatelj sa Rafom to je prilika da marketinški dobro zaradi.

Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: EPA/Nic Bothma

Ukoliko se planovi ostvare, biće to najgledaniji teniski meč u istoriji. Rafa i Rodžer su već postavili rekord u februaru prošle godine: na humanitarnom meču u Kejptaunu bilo je 51.954 navijača.

Tako bi se na terenu po prvi put našla dva tenisera koja su zajedno osvojila 40 Gren slem titula, obojica po 20. A do tada, taj broj možda bude i veći, a možda ga i sam Đoković nadmaši.

Novi “Bernabeu” trebalo bi da bude završen u septembru 2022. godine, a cena renoviranja je veća od 400 miliona evra.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.