VELIKI PREOKRET NOVAKOVOG BIVŠEG TRENERA: Nakon karijere MAGISTRIRAO PRAVO u Americi
Foto: EPA/Nic Bothma

za svaku pohvalu

VELIKI PREOKRET NOVAKOVOG BIVŠEG TRENERA: Nakon karijere MAGISTRIRAO PRAVO u Americi

Mario Ančić, imao je blistavu tenisku karijeru, da bi se nakon nje okrenuo studijama

Objavljeno: 18:47h

Čuveni hrvatski teniser, Mario Ančić, proslavio je 37. rođendan.

Iza njega su pobede protiv bivšeg broja jedan, Rodžera Federera, osvojio je Dejvis kup i bronzu na Olimpijskim igrama, a morao je da se povuče zbog mononukleoze.

Splićanin je već sa sedam godina počeo da igra tenis. Predviđali su mu blistavu karijeru, baš kao i sunarodnicima Nikoli Piliću i Goranu Ivaniševiću, što se i obistinilo.

Veliku pobedu,ostvario je 2002. godine, kada je izbacio velikog favorita Vimblodona, već u prvom kolu, Švajcarca Rodžera Federera.

Poslednji meč, odigrao je 2010. godine protiv Rafaela Nadala u Indijan Velsu.

Nakon teniske karijere, Ančić se okrenuo nauci. Završio je pravo u Splitu, pripravnički staž je odradio u Zagrebu, da bi u Americi 2013. godine magistrirao na Kolumbusu.

Sa Andre Agasijem je bio trener Novaka Đokovića 2017. godine na Vimbldonu, a istakao je da je veliki prijatelj sa srpskim teniserom.

- Ponekad odigram nekoliko gemova i mogu vam reći da nisam loš, ali činjenica da radim puno radno vreme menja dosta toga. Baš sam pred prošlogodišnji Indian Vels i US Open malo sparirao Đokoviću, a neki navijači pitali su me razmišljam li o povratku. Zabavno je zaigrati s prijateljem pre njegovih velikih mečeva. Osim s Novakom, prijatelj sam s još nekolicinom igrača na Turu - rekao je Ančić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.