VAJDA I IVANIŠEVIĆ VERUJU DA JE PRED NOVAKOM JOŠ USPEHA: On stremi ka rekordima i siguran sam da će ih još obarati!
Foto: Tanjug/AP

Velike reči svetskog asa

VAJDA I IVANIŠEVIĆ VERUJU DA JE PRED NOVAKOM JOŠ USPEHA: On stremi ka rekordima i siguran sam da će ih još obarati!

Uvek sam verovao u taj lagan, postepen rad koji će unaprediti njegovu igru, sve do tog momenta kada je i sam došao do tog željenog nivoa, kao te 2011. kada je imao stvarno neverovatnu sezonu

Objavljeno: 14:24h

Novak Đoković provodi svoju rekordnu 312 nedelju na vrhu ATP liste. Ali prema nekim prognozama i formi u kojoj se nalazi srspki teniser, mnogi veruju da će uspeti da pređe cifru od 400 nedelja.

O tome, kao i drugim rekordima koji su pred Novakom za "Ekspres" su govorili njegovi treneri Marijan Vajda i Goran Ivanišević.

Oni su rekli da je Novak do velikog uspeha išao postepeno, ali kako je oduvek imao velike ambicije.

- U početku, kada sam krenuo da radim sa Novakom, nije rekao da mu je prva želja da bude broj jedan. Uvek sam naglašavao da je morao da radi naporno, da treningu da kvalitet i da mora mnogo da vežba da bi stigao do cilja. Istina je da je potrošio mnogo znoja i bio strpljiv, razvijajući svoju igru, često u bolovima i velikim naporima, kada nije verovao da će biti prvi, posebno zbog tog perioda između 2006. i 2011. godine - kaže Vajda.

Marijan Vajda, Novak Đoković
foto: Profimedia

Slovački stručnjak dodaje da je uvek verovao da će njegov učenik stići daleko.

- Uvek sam verovao u taj lagan, postepen rad koji će unaprediti njegovu igru, sve do tog momenta kada je i sam došao do tog željenog nivoa, kao te 2011. kada je imao stvarno neverovatnu sezonu. Pošto je na Vimbldonu te godine postao broj jedan, promenio mu se i život, ali bio sam zabrinut da će doći u onu tačku kada će reći, ok, dostigao sam svoj san'. To se nije desilo i sada dominira tako što pobeđuje Federera i Nadal što je bilo gotovo nemoguće na početku - dodao je Marjan.

On primećuje da se dosta toga promenilo kod Novaka u poslednjoj deceniji.

- Fizički je jači, promenio je način ishrane, uveo dijete, promenio svoje navike kada je reč o treniranju. Ako ostane zdrav, znam da će oboriti još rekorda, jer je veoma motivisan - zaključio je Vajda.

Novak Đoković, Goran Ivanišević
foto: Starsport©

Goran Ivanišević, koji je u Novakovom timu od Vimbldona 2019. godine kaže da ga Đoković čini boljim trenerom.

- Sa Novakom, svaki dan se odnosi na napredak, on stalno nastoji da bude bolji i kad vidim sve te sjajne rezultate, shvatim da i mene to čini boljim trenerom. Naravno, to nije lako, ima mnogo uspona i padova, pritiska, jer za njega finale nije dovoljno dobro. On stremi rekordima, a kada hoćete da pobeđujete, pod enormnim ste pritiskom. Ipak, bez tog pritiska, život je dosadan! Novak nastoji da mu odgovorimo na pitanja koja ga muče i moramo da budemo u stanju da mu uvek damo pravi odgovor - zaključio je bivši šampion Vimbldona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.