OVE GODINE NEMA ODLAGANJA: Rolan Garos se po planu igra u maju i to uz gledaoce na tribinama!
Foto: EPA/Julien De Rosa

organizatori tvrde

OVE GODINE NEMA ODLAGANJA: Rolan Garos se po planu igra u maju i to uz gledaoce na tribinama!

Prošle godine su morali da pomere zbog pandemije

Objavljeno: 15:52h

Za razliku od prošle godine kada je pandemija koronavirusa uslovila odlaganje i pomeranje Rolan Garosa za oktobar po jako lošem vremenu, ove godine će sve biti po planu i drugi Gren slem sezone će početi tradicionalno krajem maja i to uz prisustvo publike.

Nova generalna direktorka Teniske federacije Francuske, Ameli Udea-Kastera, smatra da će turnir u Bulonjskoj šumi ove godine biti održan od 17. maja do 6. juna, računajući tu i nedelju dana kvalifikacija.

Rolan Garos, Rafael Nadal
foto: EPA/IAN LANGSDON

- Naša želja je da uz saradnju sa Vladom Francuske i poštovanje svih proporuka o zaštiti od koronavirusa, organizujemo Rolan Garos po planiranom rasporedu, od 17. maja do 6. juna. I sve to uz najveće moguće prisustvo navijača, naravno uz dozvolu vlasti - kaže Udea-Kastera.

Ona kaže da se svi u Parizu pripremaju i za druge opcije.

- Radimo na različitim scenarijima. Nijedna ideja nije tabu, želimo da postignemo kompromis između sporta i zdravlja. Cilj je da imamo maksimum navijača, u zavisnosti od cirkulacije virusa, a nadamo se da će vakcinacija pomoći na tom planu - zaključila je Udea-Kastera.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.